Productie-detail

Over the Garden Wall

Over the Garden Wall

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Ga met Wirt en Greg mee op een spannend avontuur om door het mysterieuze bos weer thuis te komen.

10 min. 2015-03-30 00:00:00. :35 uur op Cartoon Network.

Kenmerken

  • Mysterieus 
  • 10 minuten per aflevering 
  • Animatie 

Beschrijving inhoud

Over the garden wall gaat over twee halfbroers, Wirt en Greg. Wirt is de oudste en het verstandigst. Greg ziet nergens gevaar in. Vanaf aflevering één zijn ze in een magisch bos met nieuwsgierige bewoners. Ze zoeken de weg terug naar de gewone wereld. Ze ontmoeten een oude, wijze houthakker die hen waarschuwt voor ‘het beest’. Het wordt door de afleveringen heen steeds duidelijker wat ‘het beest’ is en wat het wil. Hun hele reis worden ze begeleid door Beatrice, een blauwe vogel.

Een aflevering duurt tien minuten, hierdoor blijft je aandacht er goed bij. Het intro begint mysterieus. Het hele bos is erg duister en er zijn geen felle kleuren aanwezig. Door de grauwe sfeer wordt er veel spanning opgebouwd. Door liedjes en grapjes verandert de sfeer van mysterieus naar vrolijk. De beelden zijn erg rustig met weinig details. Het woordgebruik is soms ingewikkeld, omdat Wirt veel gedichten maakt. In de laatste twee afleveringen wordt duidelijk hoe de broers in het magische bos terecht zijn gekomen. De andere afleveringen volgen elkaar chronologisch op. Elke aflevering heeft een gesloten einde.

Leeftijdsadvies

Over the garden wall is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Hun belevingswereld is gericht op mysteries. De lange zinnen en dubbele laag in grappen zijn goed te volgen voor een kind van 10 jaar of ouder. Als je een erg levendige fantasie hebt kan de serie op sommige stukjes eng zijn. De kinderen kunnen zich inleven in Wirt en lachen om Greg.

 


BobDeze recensie is geschreven door Bob Timmer. Bob studeert aan de universitaire pabo. Hij ziet het gebruik van digitale middelen in de klas toenemen en wil graag op de hoogte blijven van de mogelijkheden. Zelf vindt hij het erg leuk om competitieve spelletjes te spelen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Gips

Gips

TV & Film 10+ JR

iCarly

iCarly

iCarly

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Hotel 13

Hotel 13

Hotel 13

Meer weten...