Productie-detail

Otto is een neushoorn

Otto is een neushoorn

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Topper is een jongen met een levendige fantasie. Wanneer hij met een magisch potlood een neushoorn op het behang tekent, komt deze tot leven.

76 min. AL.

Beschrijving inhoud

Topper is een 10-jarige jongen met een levendige fantasie. Op de eerste dag van zijn zomervakantie vindt hij een potlood. Geen gewoon potlood, blijkt wanneer alles wat hij ermee tekent vanzelf weer verdwijnt. Dit moet hij zijn vriendje Hugo laten zien! Samen gaan ze naar het appartement van Toppers moeder, waar hij een neushoorn op het behang tekent. Maar dan komt de neushoorn plots tot leven en moeten ze hem zien te verbergen voor alle andere bewoners van het appartement, waaronder Hugo's strenge vader.

'Otto is een neushoorn' is een vrolijke 3D film met grappige karakters. Zo is er de dove mevrouw Flora, die alles verkeerd verstaat. Of Hugo, die gaapt als hij bang is. De film bevat leuke details, zoals een lieveheersbeestje dat je in het begin van de film meeneemt op zijn zweeftocht door het stadje waar het verhaal zich afspeelt. Ook zie je stofjes ronddwarrelen in het appartement van Toppers moeder. Er komen een aantal herkenbare situaties en emoties voor in het verhaal. Zo mist Topper zijn vader, die altijd op reis is voor zijn werk als zeeman. Ook krijgen de personages te maken met verliefdheid en alle onhandigheden/misverstanden die daarbij komen kijken. De humor die voorkomt is vooral spraakhumor, zoals woordgrapjes of versprekingen. Zo vraagt de buurman van Topper aan Hugo: "Zeg, jullie hebben toch geen olifant daarboven he?" waarop Hugo antwoordt: "Nee, een neushoorn". De buurman geeft heel rustig "Mooi, een zorg minder!" als antwoord. Deze oorspronkelijk Deense animatiefilm, is met Vlaamse en Nederlandse stemmen ingesproken. Ook de liedjes zijn Nederlandstalig.

Leeftijdsadvies

'Otto is een neushoorn' is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Zij zijn in staat om een film van deze lengte geconcentreerd af te kijken. Daarnaast kunnen ze schakelen tussen meerdere personages. De karakters uit de film hebben allemaal hun eigen kenmerken en emoties, die duidelijk naar voren komen. Hugo is bijvoorbeeld een bangig kind dat alles wat zijn vader zegt gelooft en elke keer "mijn vader zegt altijd...." zegt. Of de spontane Sille, die de zin "je bent gek Topper" regelmatig uitspreekt, maar stiekem verliefd op hem is. Deze eigenschappen en emoties herkennen kinderen vanaf een jaar of 6 en ze kunnen zich dan ook in het personage inleven. De film laat zien dat je nooit grenzen moet stellen aan je eigen fantasie. Ook komt er een leerzame boodschap in voor: kom altijd je afspraken na en wees niet bang om te falen. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Ik zie, ik zie

Ik zie, ik zie

Ik zie, ik zie

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Meer weten...

Website 5+ JR

Droppie Water

Droppie Water

Droppie Water

Meer weten...