Productie-detail

Oswald

Oswald

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
90 waarderingen

Oswald maakt met zijn huisdier Weenie iedere dag wat mee.

15 min. : JimJam. : Kijk voor uitzendtijden in de TV Gids van JimJam.

Beschrijving inhoud

In deze animatieserie speelt hoofdpersonage Oswald vaak samen met zijn huisdier Weenie, die op een hotdog lijkt. Samen beleven ze van alles, en vaak moet er een probleem worden opgelost. Zo gaan ze samen naar een show voor het beste dier, waar Weenie aan meedoet. Ook maken ze samen een taart en telen ze een grote banaan. Naast Weenie, heeft Oswald nog een paar vriendjes. Dat zijn onder andere Henry de pinguïn en Daisy de bloem. Verder zijn er in Oswalds wereld meerdere personages die zo nu en dan voorbij komen.

De personages in het programma spreken zelf, en er is geen vertelstem aanwezig. De karakters spreken in een rustig tempo, en in eenvoudig taalgebruik. In veel afleveringen komt herhaling voor van bepaalde gebeurtenissen. Bijvoorbeeld van het steeds opnieuw halen van een tomatenplant, omdat de vorige plant is aangebeten door slakken. Oswald zorgt voor twee planten: een voor hem en een voor de slakken. Er komen alleen steeds meer slakken, dus moeten er weer tomatenplanten bij worden gehaald. De omgeving in dit programma bestaat uit het dorp van Oswald en de plekken in en rond zijn huis. In iedere aflevering wordt er wel een liedje gezongen en er worden regelmatig instrumentale muziekjes afgespeeld

Leeftijdsadvies

Deze animatie is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Er worden felle kleuren gebruikt en de belevingswereld is bekend voor kinderen vanaf deze leeftijd (in en rond een huis en dorp). Ook de herhaling van bepaalde gebeurtenissen maken het voor deze leeftijd geschikt. Bovendien duurt een aflevering van Oswald 15 minuten, waarbij kinderen jonger dan 3 jaar zich net te lang moeten concentreren.

Trefwoorden

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Shaun het Schaap

Shaun het Schaap

Shaun het Schaap

Meer weten...

Boek 3+ JR

Ik plas als een grote jongen

Ik plas als een grote jongen

Ik plas als een grote jongen

Meer weten...

Boek 3+ JR

Fiet wil rennen

Fiet wil rennen

Fiet wil rennen

Meer weten...