Productie-detail

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Julia, Ida en Sindre belanden per ongeluk op de Noordpool. Met z'n drieën proberen ze er te overleven. Dat moet ook wel, want een redding lijkt ver weg...

89 min. 2016-02-10 00:00:00. Filmkameratene. 6. Vanaf 10 februari 2016 in de bioscoop.

Kenmerken

  • Bioscoop
  • Familiefilm, avontuur
  • Survival, Noordpool, samenwerken, familie
  • Nederlands nagesynchroniseerd

Beschrijving inhoud

De Deense kinderen Julia, Ida en Sindre liften stiekem mee met een helikopter. Deze haalt een gewonde man op van een een onherbergzaam gebied. De drie stappen uit, maar dan vertrekt de helikopter, zonder hun! Opeens zitten ze met zijn drieën op... de Noordpool! In een kleine hut proberen ze daar te overleven, met de middelen die er zijn. Maar worden ze ooit nog gered?

Operatie Noordpool is een erg spannende familiefilm. De film bevat voortdurende spanningsopbouw. Is er nog wel genoeg eten? Eet de ijsbeer hun niet op? De film is niet alleen erg vermakelijk, maar ook nog eens heel leerzaam. Wat doe je als je opeens in the middle of nowhere belandt? De drie kinderen zijn samen erg slim en weten zich aardig te redden. Dat moet ook wel, want het lijkt er niet op dat ze snel van de Noordpool af komen. De film is Deens, maar Nederlands nagesynchroniseerd. Er wordt duidelijk in gesproken en het verhaal is overzichtelijk met de drie hoofdpersonages en de paar locoaties waar het zich afspeelt. Het verhaal is realistisch, al hebben de hoofdpersonen wel erg veel geluk. Voor zowel jong als oud is de film erg spannend.

Leeftijdsadvies

Operatie Noordpool is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd snappen kinderen het verhaal en daarmee ook de spannende momenten. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich identificeren met de 8-jarige tweeling Ida en Sindre en oudere kinderen met de 13-jarige Julia. Kinderen van deze leeftijd hebben bovendien een idee wat en waar de Noordpool is en snappen dat het moeilijk is daar te overleven. Zo niet, dan leren ze dat wel tijdens het kijken.

Mening recensent

Wat een spannende film! Zelfs als volwassene zat ik op het puntje van mijn stoel en hield ik soms mijn adem in als bijvoorbeeld de ijsbeer om hun hut heen ijsbeerde. Je moet er toch niet aan denken dat je opeens helemaal alleen op de Noordpool belandt... Gelukkig zijn Julia, Ida en Sindre samen heel sterk en slim. Operatie Noordpool is een echte aanrader om met het hele gezin te kijken.

 

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Max and the Magic Marker

Max and the Magic Marker

Max and the Magic Marker

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ernest & Célestine

Ernest & Célestine

Ernest & Célestine

Meer weten...

Game 7+ JR

Takkie Kakkie

Takkie Kakkie

Takkie Kakkie

Meer weten...