Productie-detail

Olivia

Olivia

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
83 waarderingen

Varkentje Olivia is er van overtuigd dat ze de hele wereld aan kan en probeert elke dag nieuwe dingen uit. Beleef haar fantasie├źn op school en thuis.

15 min. : Zappelin. AL. : Zie link (volgende aflevering).

Beschrijving inhoud

'Olivia' is een serie over een varkentje dat een grote fantasie heeft. In iedere aflevering maak je uitstapjes naar haar fantasie waarna je weer terugkeert naar de realiteit. Ze beleeft van alles en wil graag iedereen helpen, bijvoorbeeld haar moeder bij het plannen van een feestje. Elke aflevering geeft Olivia 1 of 2 'wijze lessen'. In het programma komen veel alledaagse situaties voor, zoals het twijfelen aan een vriendschap of iets niet mogen verklappen.

Het taalgebruik is eenvoudig en op een rustig tempo. De beelden wisselen elkaar rustig af. Naast Olivia zijn er in de serie nog andere karakters, haar broertjes Ian en William en haar vader en moeder voor. Haar broertje Ian is vier jaar en dol op Olivia.

Leeftijdsadvies

'Olivia' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, omdat het programma aansluit bij hun leef- en belevingswereld. Kinderen vanaf deze leeftijd begrijpen 'naar school gaan' en thema’s als vriendschap. Omdat Olivia in iedere aflevering uitstapjes maakt naar haar fantasiewereld krijg je het idee dat er een sprong in de tijd wordt gemaakt. Vanaf ongeveer 4 jaar kunnen kinderen dat begrijpen.

Trefwoorden

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Maanman Jim

Maanman Jim

Maanman Jim

Meer weten...

Website 4+ JR

Miniclub

Miniclub

Miniclub

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Abrakodabra

Abrakodabra

Abrakodabra

Meer weten...