Productie-detail

Olive the Ostrich

Olive the Ostrich

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Wanneer Olive haar hoofd in het zand steekt beleeft ze iedere keer weer een fantastisch avontuur.

: NickJr, Nickelodeon. AL. : Ma/tm vrij twee afleveringen om 10:50 en 22:50 uur op NickJr. Ma t/m vrij twee afleveringen om 09:55 uur op Nickelodeon.

Beschrijving inhoud

Olive is een vriendelijke en fantasierijke struisvogel woonachtig in Australië. Haar vader houdt van rennen, haar moeder vindt het leuk om grote eieren te leggen en haar kleine broertje pikt graag op de grond om lekkere wortels te vinden. Olive is echter anders. Olive verbeeldt zich iedere keer weer fantastische avonturen, wanneer zij haar hoofd in het zand steekt.

Een vertelstem vertelt bijna het gehele verhaal en vertelt voornamelijk wat er gebeurt. Er zijn echter wel korte dialogen tussen de personages. De vormgeving is simpel. Alle personages, behalve de familie, zijn getekende personages. Zo komt een stier in de aflevering niet overeen met de werkelijkheid en tevens kun je hier meestal de stift- of potloodstrepen nog zien. Dit komt omdat de personages en achtergronden door kinderen zijn getekend. Wanneer Olive haar hoofd in het zand steekt begint ze te dromen en verbeeldt ze zich allerlei avonturen. Als Olive's avontuur is afgelopen trekt ze haar hoofd uit het zand en wordt ze opgewacht door haar ouders en broertje. Hier vertelt ze enthousiast over haar avontuur in bijvoorbeeld het Wilde Westen waar zij een echte cowboy was. Vader antwoordt vervolgens: 'Jouw hoofd heeft te lang in het zand gezeten, schatje'. Na ieder avontuur spreken de ouders en haar broertje dezelfde tekst. Olive is iemand die graag anderen helpt en weet ook altijd wel een oplossing voor bepaalde problemen. Zo loopt een aflevering altijd goed af. Sommige beelden kunnen humoristisch zijn. Er komen soms moeilijke woorden voor zoals remedie en telescoop.

Leeftijdsadvies

De afleveringen van 'Olive the Ostrich' zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit mede vanwege de simpele vormgeving, de fantasierijke avonturen, de herkenbare structuur en de vrolijke en vriendelijke Olive die hen zal aanspreken. Een aflevering duurt verder slechts 5 minuten zodat deze geconcentreerd gevolgd kan worden.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

De kerstwens van Raffie

De kerstwens van Raffie

De kerstwens van Raffie

Meer weten...

Boek 3-6 JR

Coco kan het!

Coco kan het!

Coco kan het!

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...