Productie-detail

Nono, Het Zigzag Kind

Nono, Het Zigzag Kind

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Kan Nono het geheim over zijn moeder ontdekken?

95 min. : Film op DVD. 6, Angst, Geweld.

Beschrijving inhoud

De moeder van de nu 13-jarige Nono is overleden toen hij één jaar was. Nono wilt graag op zijn vader lijken. Zijn vader is inspecteur Feierberg en is ‘de beste politie-inspecteur ter wereld’. Maar Nono raakt hierdoor alleen maar in de problemen. Zijn vader stuurt Nono daarom naar zijn oom Sjmoel om volwassen te worden. Nono ziet nog maar een kans om zich tegenover zijn vader te bewijzen. Samen met meestercrimineel Felix Glick trekt hij naar de Franse Rievèra, op zoek naar de waarheid over zijn moeder. Zal hij achterhalen wat haar geheim is voor zijn vader hem opgespoord heeft?

In de film wordt Nederlands gesproken. Nono, zijn vader en meestercrimineel Felix Glick zijn Nederlands. Als Nono met Felix naar de Franse Rievèra trekt om de waarheid over zijn moeder te achterhalen wordt er veel Engels gesproken. Ze ontmoeten daar de Franse zangeres Lola Ciperola. Daar spreken ze vooral Engels mee. Er is dan Nederlandse ondertiteling. Je leeft mee met de jongen Nono. Tijdens het avontuur naar de waarheid hoor je niet alleen verhalen over zijn moeder, maar wordt het ook in beeld gebracht. Op bijvoorbeeld het moment dat Nono gaat ontdekken hoe zijn moeder is overleden. Nono springt met zijn moeder op het paard, wat in werkelijkheid niet zo is. Het beeld verandert dan naar de werkelijkheid en zie je Nono alleen rennen door het zand. Deze verandering van de beelden van zijn moeder naar realiteit komt regelmatig voor in de film. Het is echt het verhaal van Nono, wat Nono weet, weet de kijker ook.

Leeftijdsadvies

'Nono, het Zigzag kind' is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De hoofdpersonen in het programma zijn realistisch levende karakters, wat goed aansluit op deze leeftijd. Het kind kan goed verwijzingen naar het verleden over de moeder van Nono onthouden. Zij kunnen ook de onderscheid maken tussen wat er in de werkelijkheid gebeurt en wat niet, wat in deze film erg belangrijk is. Kinderen van deze leeftijd weten al beter wat de dood inhoudt. Daarnaast komen er veel verschillende en diepere relaties in de film voor, zoals meestercrimineel Felix die niet alleen meestercrimineel is. In de film zitten stukken waarin Engels wordt gesproken waardoor er Nederlandse ondertiteling is. Daarvoor moeten kinderen goed kunnen lezen om te snappen wat er gebeurt, vanaf 9 jaar is het technisch voldoende ontwikkeld.

Bijzonderheden

    • Nono, Het Zigzag Kind is gebaseerd op de internationale bestseller 'Het Zigzagkind' van de Israëlische schrijver David Grossman.
    • Nono, Het Zigzag Kind opende op woensdag 26 september de 32e editie van het Nederlands Film Festival.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Meer weten...

Boek 10+ JR

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen

Meer weten...

Boek 10+ JR

Het jaar dat de bijen kwamen

Het jaar dat de bijen kwamen

Het jaar dat de bijen kwamen

Meer weten...