Productie-detail

Nim's Island

Nim's Island

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Nim's vader gaat op onderzoek uit. Maar tijdens zijn afwezigheid komen er ongevraagd mensen op hun eiland. Zal Nim ze weten weg te verjagen?

96 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Nim's s Island is gebaseerd op het gelijknamige boek van Wendy Orr. Nim is een meisje dat samen met haar vader op een verder onbewoond geheim eiland woont. Ze is gek op de boeken van Alex Rover, hij beleeft veel avonturen. Omdat haar vader onderzoeker is moet hij een aantal dagen weg met de boot voor onderzoek. Maar er komt een storm en Nim denk dat haar vader niet meer terugkomt. Omdat er ook nog indringers op het eiland komen neemt ze contact op met Alex. Dit blijkt een vrouw te zijn, ze komt om Alex te helpen. Maar zal Alex op tijd komen? En zal Nim haar vader ooit nog terugzien?

Nim beleeft enorm veel avonturen op het eiland. Ze durft door de verhalen over Alex Rover alles. De verhalen van Alex Rover worden geschreven door een vrouw, Alexandra. Zij lijkt helemaal niet op Alex aan het begin van de film. Ze durft niks en is overal bang voor. Toch gaat ze op reis om Nim te helpen en durft ze steeds meer. Door deze verandering heeft Alexandra een diepgaand karakter. Humor komt in de film ook veel voor. Bijvoorbeeld wanneer Nim met hagedissen gaat schieten om de indringers van het eiland weg te jagen. De beelden volgen elkaar snel op en er wordt vlot gesproken.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Dit komt omdat de film gaat over diepere vriendschap en familie. Er is een nagesynchroniseerde versie, maar ook de ondertitelde versie is voor kinderen van 9 jaar goed te volgen, omdat ze op deze leeftijd technisch in staat zijn de ondertiteling mee te lezen. Verder houden 9-jarigen van verhalen die zowel nog fantasie als realisme bevatten. het karakter Nim is een jong meisje, hier kunnen ze zich goed in inleven.

 

Jullie mening

Ook leuk

App 9+ JR

Clash of Clans

Clash of Clans

Clash of Clans

Meer weten...

Boek 9-12 JR

Het verwoeste eiland

Het verwoeste eiland

Het verwoeste eiland

Meer weten...

App 9+ JR

VVN Verkeersexamen

VVN Verkeersexamen

VVN Verkeersexamen

Meer weten...