Productie-detail

Niko En De Vliegende Brigade

Niko En De Vliegende Brigade

TV & Film VANAF 6 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
30 waarderingen

Niko wilt net als zijn vader bij de Vliegende Brigade, en de slee van de Kerstman trekken.

73 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De film ‘Niko En De Vliegende Brigade’ is een animatie die het verhaal volgt van Niko, een jong rendier. Niko heeft zijn vader nooit gekend, maar hoort verhalen van zijn moeder over hem. Zij vertelt hem dat zijn vader deel uitmaakt van de Vliegende Brigade. De Vliegende Brigade trekt de slee van de Kerstman tijdens kerstavond. Niko weet zeker dat hij net als zijn vader kan vliegen en oefent dit dus vaak. Hij krijgt hierin les en ondersteuning van Julius, een vliegende, oude eekhoorn, die een beetje Niko’s tweede vader is. Als Niko zijn kudde in gevaar brengt door de aandacht van een groep wolven te trekken, gaat hij met Julius op pad om zijn echte vader te vinden. De wolven zijn echter ook onderweg naar het Kerstkasteel en willen daar alle rendieren van de Vliegende Brigade opeten.

De film bevat veel humor en hilarische scènes. Vooral Julius steelt hierin de show. Hij is wijs en voorzichtig en geeft in bepaalde situaties advies. Dit advies wordt echter nooit opgevolgd. Zo zegt hij in een scène dat hij Niko verbiedt om door te lopen: “Ik trek hier de streep” (er wordt letterlijk een streep getrokken), maar voor hij is uitgesproken is Niko alweer drie stappen verder. Met een diep zucht waggelt Julius er achteraan. Ook Wilma brengt veel humor in de film. Wilma is een uitbundige nerts die in de showbizz werkzaam is. Zij plaagt Julius vaak omdat hij zo serieus is. Ze zingt ook meerdere liedjes in de film. Er is ook ruimte voor spannende scènes. Dit gebeurt vooral als de wolven in beeld komen. Gewelddadige scènes zijn niet in de film te zien. Op een paar moeilijke woorden na, zoals ‘labyrint’, is de film goed te volgen. Er wordt echter Vlaams gesproken, dus er komen een paar woorden voorbij die niet iedereen bekend zullen zijn, zoals bijvoorbeeld het woord ‘zot’.

Leeftijdsadvies

De film ‘Niko En De Vliegende Brigade’ is geschikt voor jongere en oudere kinderen. Dit komt vooral door de vele vormen van humor die in de film voorbij komen. Kinderen van 9 jaar en ouder deze leeftijd houden van ironie en sarcasme, wat veel in deze film wordt gebruikt. Ook jongere kinderen (6 jaar en ouder) zullen deze film echter waarderen. Ze zullen de humor niet altijd kunnen begrijpen, maar het verhaal goed kunnen volgen en van de animatie genieten. Ook houden kinderen van 6 jaar van helden, en de rendieren van de Vliegende Brigade (en de Kerstman zelf natuurlijk ook een beetje) voldoen aan deze eisen.

Bijzonderheden

‘Niko En De Vliegende Brigade’ heeft een aantal prijzen gewonnen:

 • Cinekid Film Award, Jussi - Beste Film
 • Jussi - Beste Script
 • C.I.F.E.J. Award - Speciale Vermelding
 • Cinekid - Publieksprijs.

Ook is de film voor de volgende awards genomineerd:

 • European Film Award - Beste Geanimeerde Film
 • IFTA Award - Beste Animatie
 • IFTA Award - Beste Muziek
 • IFTA Award - Beste Geluid
 • Jussi - Beste Regie.

Trailer

Jullie mening

Meer van Niko

TV & Film 6+ JR

Niko 2 3D

Niko 2 3D

Niko 2 3D

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

James and the Giant Peach

James and the Giant Peach

James and the Giant Peach

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Cats & Dogs (Als Kat en Hond)

Cats & Dogs (Als Kat en Hond)

Cats & Dogs (Als Kat en Hond)

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Foster?s Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes

Foster?s Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes

Foster?s Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes

Meer weten...