Productie-detail

Niko 2 3D

Niko 2 3D

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Niko krijgt er ineens een stiefbroertje bij terwijl hij dacht dat zijn ouders weer bij elkaar zouden komen.

76 min. : Bioscoopfilm. 6. : 6 december 2012.

Beschrijving inhoud

"Niko 2 3D" is het vervolg op "Niko en de Vliegende Brigade". In deze film verandert het dagelijkse leven van Niko wel heel erg. De ouders van Niko zijn namelijk niet meer samen en zijn moeder Oona heeft een nieuwe vriend (Lenni) gekregen. Die komt vanaf nu bij hen wonen. Maar Lenni is niet alleen, hij neem namelijk zoontje Jonni mee. Nu is Niko ineens "de grote broer". Niko vindt het maar niks want hij hoopte juist dat zijn vader en moeder weer bij elkaar zouden komen. Toch laat hij eerst niets weten, want zijn moeder is wel erg blij. Maar als Niko op Jonni moet passen let Niko expres niet op en wordt hij ontvoerd door de arenden. Zal Niko Jonni weer veilig thuis brengen?

De film ziet er levensecht uit. De afdrukken in de sneeuw zijn erg precies. De film draait erg om het thema "eenzaam is niet fijn" en "je kunt maar beter altijd de waarheid vertellen". Niko krijgt hulp van Julius, die net als in deel 1, voor een vrolijke noot zorgt. Julius weet het altijd beter, maar als puntje bij paaltje komt, dan durft hij ook niet de waarheid te vertellen. De arenden die Jonni hebben ontvoerd zijn vooral erg dom, dit zorgt ook voor humoristische momenten. Niko is vooral erg dapper en doet er alles aan om Jonni te redden, maar wordt flink tegengezeten door de arenden en hun leider, de witte wolf. Niko krijgt hulp van een oud eenzaam rendier, Tobias, die half blind is. Niko kan net als zijn vader (die voor de Kerstman werkt) vliegen, dit zorgt voor spannende achtervolgingsscènes.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De spannende momenten in de film (de achtervolgingen) kunnen zijn beter plaatsen omdat ze steeds beter fantasie en werkelijkheid kunnen scheiden. 6-jarigen zullen zich goed kunnen inleven in Niko en begrijpen dat hij het maar niks vindt dat Jonni erbij is gekomen. Niko blijft nog wel een held omdat hij zo dapper is, ook dit spreekt 6-jarigen aan.

Om deze film goed te begrijpen is het aan te bevelen om eerst deel 1 te kijken. Op die manier snap je bepaalde situaties in deel 2 beter omdat er naar deel 1 verwezen wordt (wie is bijvoorbeeld de witte wolf, en waarom wil zij wraak nemen op Niko?).

Bijzonderheden

Stemmen worden onder andere ingesproken door Timo Verbaak (Niko), Nathan van der Horst (Jonni), Barry Atsma (Lenni) en Bram van der Vlugt (Ouwe Tobias).

Trailer

Jullie mening

Meer van Niko

TV & Film 6+ JR

Niko En De Vliegende Brigade

Niko En De Vliegende Brigade

Niko En De Vliegende Brigade

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Karaoke Kids

Karaoke Kids

Karaoke Kids

Meer weten...

Game 6+ JR

FilmSpel

FilmSpel

FilmSpel

Meer weten...