Productie-detail

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
41 waarderingen

Duik samen met Jurre en Mylène de natuur in en leer alles over de vlinder of een winterslaap.

30 min. : Zapp. AL. .

Beschrijving inhoud

"Nieuws uit de Natuur" is een educatief magazine en richt zich op natuur en techniek. Het programma wordt gepresenteerd door Jurre Bosman vanuit een studio. Hij doet de presentatie samen met Mylène Gordinou de Gouberville, die iedere week de natuur in duikt. Via een televisiescherm zijn Jurre en Mylène met elkaar in contact. Per aflevering staat er 1 onderwerp centraal, die vaak een raakvlak heeft met de actualiteit. Zo zijn er afleveringen over vlinders, de winterslaap, de ruimtevaart en energie. Iedere aflevering begint met een introductie van het onderwerp door Mylène. Zij bevindt zich altijd op een onderwerpgerelateerde locatie en komt soms op plekken waar niet iedereen zo maar kan komen. Na de introductie neemt Jurre het over in de studio en start hij met het nieuwsblok. Kijkers worden hiermee bewust gemaakt van wat er gebeurt in de wereld om hen heen. Er komen zowel kleine, plaatselijke nieuwtjes als de wat grotere landelijke (of zelfs buitenlandse) nieuwtjes voor. Van een pas geboren olifantje in dierentuin Blijdorp tot aan aardbevingen in Zuid-Amerika. Kinderen leren hierdoor met nieuwsberichten omgaan.

In "Nieuws uit de Natuur" komen ook kinderen zelf aan het woord in items, ze maken dan een reportage voor het programma over een actueel onderwerp. In het onderdeel 'Wat is dit?' krijgen kinderen uitleg over de herkomst van een bot dat ze gevonden hebben. Er is een constante wisseling tussen Jurre en Mylène die samen een dynamisch duo vormen. Jurre haalt de natuur altijd in zijn studio en heeft daar vaak voorwerpen om voorbeelden en proefjes te laten zien. Als er moeilijke woorden voorkomen, worden deze duidelijk uitgelegd en vaak voor de duidelijkheid als woord in beeld getoond.

Leeftijdsadvies

Dit magazine televisieprogramma heeft een vaste structuur wat de kijker houvast biedt. De onderwerpen in het programma gaan over de natuur en techniek en thema's als het milieu en klimaat worden behandeld. Rond de leeftijd van 8 jaar zijn kinderen betrokken bij de natuur en leren ze hun eigen verantwoordelijkheden tegenover de natuur steeds beter kennen. NTR maakt dit magazine voor kinderen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs. "Nieuws uit de Natuur" is dus geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Bijzonderheden

Het programma "Nieuws uit de Natuur" wordt voornamelijk in de klas gekeken. Daarom is er lesmateriaal te verkrijgen in de vorm van werkboekjes voor leerlingen. Daarin staan opdrachten en vragen, die aansluiten bij de gekeken aflevering. Voor de leerkrachten is er een begeleidende handleiding.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Abeltje

Abeltje

Abeltje

Meer weten...

Bordspel 8+ JR

Mediajungle

Mediajungle

Mediajungle

Meer weten...

App 8+ JR

Loox

Loox