Productie-detail

Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
101 waarderingen

Hoe houd ik de middelbare school vol? Ned legt het jou allemaal uit.

20 min. : Nickelodeon. AL. : Ma t/m vr om 19:55 en 02:25 uur, za om 21:30, 01:20 en 01:40 uur, zo om 18:25, 22:35, 02:30 en 02:50 uur..

Hoe overleef ik de middelbare school? Op deze vraag probeert Ned in de serie ‘Ned’s Survival Gids’ antwoord te geven. Ned en zijn vrienden zitten op een middelbare school in Amerika. Ned is bedenker en schrijver van de ‘Ned Survival Gids’. Daarin beschrijft hij bijvoorbeeld hoe je kunt omgaan met spieken, gekke leraren, vieze lunches enzovoorts. In elke uitzending krijg je tips van Ned. Die tips staan ook onder in het beeld. De tips en moeilijke woorden die in de uitzending voorkomen, worden allemaal uitgelegd.

Ned zit op een Amerikaanse middelbare school. Sommige dingen gaan daar anders dan hier. Maar de meeste tips zijn wel handig voor als je zelf (bijna) naar de middelbare school gaat.

Een aflevering van ‘Ned’s Survival Gids’ duurt 20 minuten.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

__________________________________________________________

Beschrijving inhoud

Hoe overleef ik de middelbare school? Op deze vraag probeert Ned in de serie 'Ned's Survival Gids' antwoord te geven. De serie volgt Ned en zijn vrienden Moze en Cookie op de James K. Polk Middle School in Californië. Hoofdpersoon Ned is de bedenker en schrijver van de 'Ned Survival Gids'. Hierin beschrijft hij onder andere hoe je om kunt gaat met spieken, gekke docenten, vieze lunches, etc. Iedere aflevering verschijnen tal van tips zoals onder andere 'Durf jezelf te uiten en heb lol' en 'Houd je speeches kort en eenvoudig', in beeld. Deze tips worden door Ned aan de kijker voorgedragen. In de afleveringen komen tal van personages voor. Zo spelen medeleerling genaamd Kokosnoot Kop, Gordy de conciërge en de leerkrachten Sweenie en Wright, een rol. Middels deze serie zal de kijker goed worden voorbereid op de middelbare school.

Onder in het beeld worden geregeld tips gegeven. Tevens komen er moeilijke woorden, zoals vice-president en klasse-president, voor. De tips en de moeilijke woorden worden door Ned aan de kijker voorgedragen en uitgelegd. Aangezien het een Amerikaanse school betreft zullen sommige zaken niet op een Nederlandse middelbare school terugkomen.

Leeftijdsadvies

'Ned's Survival Gids' is eigenlijk een educatieve serie. Dit omdat de tips bruikbaar en nuttig kunnen zijn en moeilijke woorden worden uitgelegd. De serie sluit aan bij kinderen vanaf 8 omdat de serie inspeelt in het creatief zelf oplossen van problemen, vanaf deze leeftijd zijn ze daar steeds meer op ingesteld. Omdat Ned zich richt tot de kijker is het erg toegankelijk. Toch zullen kijkers van 11 en 12 jaar deze serie met meer belangstelling bekijken. Dit omdat zij op het punt staan de basisschool te verlaten voor de middelbare school en dus eerder zaken die voorkomen zullen herkennen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Superkapje en de Turbo-Oma?s 3D

Superkapje en de Turbo-Oma?s 3D

Superkapje en de Turbo-Oma?s 3D

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Mijn bijzonder rare week met Tess

Mijn bijzonder rare week met Tess

Mijn bijzonder rare week met Tess

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

Meer weten...