Productie-detail

Naranjina en de Kadekapers

Naranjina en de Kadekapers

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
39 waarderingen

Het klein meisje Naranjina komt op een sinaasappelschip naar Nederland in de Rotterdamse haven terecht.

25 min. : Nickelodeon. Onbekend. : elke za en zo om 18:25 uur op Nickelodeon. De eerste afleveringen zijn nu ook op DVD verkrijgbaar.

Beschrijving inhoud

Naranjina (Spaans voor sinaasappel) kwam als klein meisje op een sinaasappelschip naar Nederland in de Rotterdamse haven terecht. Naranjina is gewend geraakt aan haar bestaan in de haven. Ze is er helemaal gesetteld. Samen met haar hond Dokko woont ze in een ketelruimte met de toepasselijke naam ‘Rotzooipaleisje’. Het leventje bevalt haar hier prima, alleen heeft ze geen idee waar ze vandaan komt en waar haar ouders zijn. Toch zal ze zichzelf tot die tijd staande moeten houden en moet ze oppassen voor de 'verschrikkelijke' Katharina, haar zoon Ruben en haar man Jan. Katharina wil dolgraag dat Naranjina opgenomen wordt in een weeshuis. Zo zal ze dan ook proberen haar dwars te zitten en haar te pakken te krijgen. Gelukkig wordt Naranjina daarbij gesteund door haar vrienden genaamd de ‘Kadekapers’. Samen met haar vrienden beleeft Naranjina allerlei avonturen en proberen ze onder andere het mysterie van de uit het oog verloren ouders op te lossen. Om alles uiteindelijk ook aan haar ouders te kunnen vertellen houdt Naranjina een dagboek bij. In haar dagboek schrijft ze al haar belevenissen op. Uiteraard wil Naranjina maar 1 ding, en dat is net als ieder ander kind, bij haar ouders zijn.

Elke aflevering wordt vooraf gegaan door een kort introductie filmpje, waarna er een nieuw avontuur begint. Een belangrijk thema die in de serie terugkomt is geld. In de serie komen allerlei situaties voor waarin sparen, lenen en budgetten aan bod komen. De accu in Naranjina's geheime huis is bijvoorbeeld doorgebrand, lukt het haar en de kadekapers om genoeg geld te verdienen voor een nieuwe? Of Naranjina vertelt dat ze in Rusland met Roebels betalen en ze leent geld wat ze later met rente zal moeten terug betalen. Delta Lloyd Groep Foundation heeft zich aan dit programma verbonden en ervoor gezorgd dat het kinderen meer leert over geldzaken.

Leeftijdsadvies

De dialogen zijn gemakkelijk te volgen, omdat er rustig gepraat wordt en er weinig tot geen moeilijke woorden gebruikt worden. Naranjina is in verschillende aflevering ook als vertelstem te horen. Het beeldtempo is rustig en de afleveringen duren 25 minuten, met korte onderbreking door een reclameblokje. "Naranjina en de Kadekapers" is een avontuurlijke dramaserie voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen van deze leeftijd kijken graag naar personages die minstens even oud, of iets ouder zijn. Zij zullen zich dan identificeren met de desbetreffende personages. Ook komen kinderen rond deze leeftijd in aanraking met geld (belangrijk thema in deze serie), daar zijn jongere kinderen nog niet mee bezig.

Bijzonderheden

Naranjina wordt vertolkt door Rachelle Verdel. Zij is onder andere bekend van haar hoofdrol in de film Foeksia de Miniheks. Verder spelen er twee actrices mee die bekend zijn van de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Het gaat hier om Gigi Ravelli (Lilka) (Lorena in GTST) en Pip Pellens (Fien) (Wiet in GTST). Katharina wordt gespeeld door Miryanna van Reeden, bekend van onder andere Onderweg Naar Morgen en Raveleijn.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

My Parents are Aliens

My Parents are Aliens

My Parents are Aliens

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Leven tussen twee huizen: Renée

Leven tussen twee huizen: Renée

Leven tussen twee huizen: Renée

Meer weten...