Productie-detail

Napoleon

Napoleon

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
64 waarderingen

Hond Napoleon is zoals hij zelf zegt een veroveraar en beleefd een groot avontuur.

81 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Napoleon is een pratende jonge hond en de hoofdrolspeler in deze film. De DVD start met een kort verhaaltje waarin Napoleon de kijker iets meer over zichzelf vertelt. Zo vertelt hij dat hij op zoek wil naar de wilde honden, die hij al vaak heeft horen janken. "Ik ben een krijger zonder vrees. Ik kom er aan jongens. Ze roepen me om te helpen jagen. Ik zal zwerven in de wildernis. Ik ben Napoleon en ben een veroveraar!" Alles wat nieuw is, wil Napoleon onderzoeken. Zo springt hij op een dag in een mandje met daaraan een aantal met helium gevulde ballonnen. Voordat hij het weet zweeft hij hoog in de lucht, niet wetende dat zijn eindbestemming de wildernis zal zijn.

Zwevend boven het strand springt er plots een papegaai, genaamd Flippo, op zijn mandje. Door de ballonnen kapot te prikken landt Napoleon op het strand. Het duurt niet lang of het gejank van de wilde honden trekt zijn aandacht. Hij wil er zo snel mogelijk naar toe, maar dit gaat niet zo makkelijk als gedacht. Hij komt een zwarte wilde kat tegen die ervan overtuigd dat Napoleon een muis is. Voor de kat is het dan ook duidelijk: Napoleon moet dood. Tijdens zijn avontuur komt Napoleon verder onder andere een pratende spin, uil, schildpad, papegaai, koala, kikker en varaan tegen. Zodoende komt hij in aanraking met allerlei dieren uit de Australische wildernis. Het leven in de wildernis is niet altijd even makkelijk. Gelukkig krijgt hij veel adviezen van zijn vriend en leermeester Flippo de papegaai. Zo moet je volgens hem leren doden als je wilt eten, moet je weten wat gevaarlijke en ongevaarlijke dieren zijn en is het belangrijk dat je voorbereid bent op allerlei weertypes. Napoleon denkt daarentegen alles aan te kunnen en is dan ook erg overtuigd van zichzelf. Zo zegt hij wanneer hij een koala tegenkomt: "Luister kerel ik bijt harder dan ik blaf. Je hebt geluk dat ik geen honger heb." Samen met Flippo, en achterna gezeten door de wilde kat, vervolgt hij zijn weg op zoek naar de wilde honden. In het vervolg van zijn avontuur zal er nog van alles gebeuren. Zo komt Napoleon een varaan tegen die het gejank van de wilde honden bleek na te doen. Voor de jonge hond is dit een flinke tegenslag. "Wat ben ik een dommerik. Al die tijd gezocht naar iets wat niet bestaat." Flippo en Napoleon besluiten op een moment ieder hun eigen kant op te gaan. De grote vraag is hoe het Napoleon alleen in de wildernis zal vergaan. Zal hij weten te overleven?

Leeftijdsadvies

Deze film bevat veel humor in de vorm van geluid en dialoog. Verder wordt de film muzikaal ondersteund, wat zorgt voor een bepaalde sfeer of emotie. Tevens worden er veel liedjes gezongen. De dialogen in de film zijn makkelijk te volgen aangezien de zinnen niet al te lang zijn en er geen moeilijke woorden gebruikt worden. De film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Meer weten...

Boek 4+ JR

Alles over seizoenen

Alles over seizoenen

Alles over seizoenen

Meer weten...

Boek 4+ JR

de stip

de stip

de stip

Meer weten...