Productie-detail

Nanny McPhee

Nanny McPhee

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
22 waarderingen

Nanny McPhee krijgt de taak om de zeven ondeugende kinderen van mr. Brown vijf levenslessen te leren.

98 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Nanny McPhee" is een speelfilm waarin zeven erg slimme, maar ondeugende kinderen het huis op zijn kop zetten en hun oppas/nanny tot waanzin drijven. Wanneer ook de 17e nanny haar ontslag indient, is vader Mr. Brown radeloos. Hij houdt zielsveel van zijn kinderen, maar weet niet hoe hij ermee moet omgaan. De dood van zijn vrouw en de moeder van zijn kinderen, heeft veel impact gehad op het gezin. Als een donderslag bij heldere hemel verschijnt plotseling Nanny McPhee. Ze ziet eruit als een heks en is een zeer strenge, maar rechtvaardige nanny. Haar werkwijze is wel een beetje ongewoon. Zo zegt ze tegen de kinderen: ‘Zo lang je me nodig hebt, maar niet wilt hebben, moet ik blijven. Als je me wilt houden, maar niet langer nodig hebt, moet ik gaan.’ Ze leert de kinderen 5 levenslessen, welke levenslessen dit zijn dat ligt aan hen. Daarna is haar taak volbracht en is het tijd om te gaan.

Op en dag krijgt Mr. Brown een telegram van tante Adelaide. Ze schrijft dat zijn kinderen volledig zijn losgeslagen en dat ze dringend een nieuwe moeder nodig hebben. Ze geeft hem één maand de tijd om te hertrouwen, want anders zet ze de maandelijkse toelage stop. En dat zou een ramp zijn, want zonder haar geld kan hij zijn gezin niet onderhouden en het huis niet betalen. Zal het Nanny Mc Phee lukken, om met hier en daar wat toverkracht, de kinderen 5 levenslessen te leren en lukt het Mr. Brown om op tijd met een lieve en leuke vrouw te trouwen?

De gehele film speelt zich af op één locatie, namelijk het huis waarin het gezin leeft. De film start met een vertelstem die het bizarre verhaal over een nanny genaamd Nanny Mc Phee aankondigt. Dan maakt de film een grote sprong terug in de tijd en begint het verhaal van voor af aan. Het verhaal is een mengvorm van fictie en non-fictie, maar er worden over het algemeen realistische beelden gebruikt. De dialogen bevatten veel tekst en het taalgebruik is vlot. Daarnaast komen er moeilijke woorden in het verhaal voor zoals overheidsgouvernante, hypnotiseur en mortuarium. De geheimzinnige sfeergeluiden en de spannende beelden in de film, zoals wanneer Nanny Mc Phee op een spookachtige manier verschijnt, versterken de spanning in het verhaal. De humor door beelden, zoals wanneer de kinderen de dieren kleding aan hebben getrokken. En de ironie die te horen is in haar stem, wanneer Nanny Mc Phee vader verteld dat de kinderen precies zullen krijgen wat ze nodig hebben, maken het verhaal luchtiger.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de dramafilm ‘Nanny Mc Phee’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Dit komt doordat de film Nederlands is ondertiteld, doordat er regelmatig moeilijke woorden in voorkomen en door de ingewikkelde verhaallijn. Kinderen vanaf deze leeftijd zullen zich kunnen identificeren met de karakters in de film en daarnaast speelt ook het logisch redeneren om de problemen op te lossen een belangrijke rol. Dit zal kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar erg aanspreken.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Meer van Nanny McPhee

TV & Film 9+ JR

Nanny McPhee 2 - De vonken vliegen eraf

Nanny McPhee 2 - De vonken vliegen eraf

Nanny McPhee 2 - De vonken vliegen eraf

Meer weten...

Ook leuk

App 9+ JR

Match de plaatjes

Match de plaatjes

Match de plaatjes

Meer weten...

Boek 9+ JR

Superjuffie!

Superjuffie!

Superjuffie!

Meer weten...

Boek 9+ JR

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Meer weten...