Productie-detail

My Scene Goes Hollywood - The Movie

My Scene Goes Hollywood - The Movie

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Westley ontdekt ze haar échte vriendinnen méér dan nodig heeft?

77 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"My Scene Goes Hollywood" is een animatiefilm over de meiden van My Scene. De poppenlijn van Mattel, genaamd 'My Scene' maakt deze poppen, die vergelijkbaar zijn met Barbies. In deze film komen vijf meiden (poppen) middenin een filmproductie terecht. Barbie, Chelsea, Westley, Nolee en Delancey lopen op een doodnormale dag door de stad als er ineens een groot spektakel gaande blijkt te zijn. De meiden kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en besluiten een kijkje te gaan nemen. Ze worden aangezien voor figuranten en al snel hebben ze ieder een kleine rol in de nieuwe film ‘Spy Society’ met Lindsay Lohan te pakken. Op de tweede draaidag blijkt een van de actrices haar been te hebben gebroken en omdat ze de productie niet willen stopzetten wordt Westley gevraagd om de rol over te nemen. De meiden zijn dolenthousiast en willen nauwkeurig op de hoogte gehouden worden van alles wat Westley mee maakt. Westley lijkt daar helaas anders over te denken. Ze schaamt zich voor haar vriendinnen, ontwijkt ze daarom en heeft alleen nog maar oog voor haar nieuwe vrienden. Maar na een poosje komt ze erachter dat ze haar échte vriendinnen méér dan nodig heeft…

De belangrijkste karakters in de film zijn de vijf vriendinnen. Ze zijn al van kleins af aan bevriend met elkaar en steunen elkaar door dik en dun. Toch blijkt in de film dat ‘beroemd zijn’ rare dingen in mensen naar boven haalt. Gelukkig blijkt aan het einde van de film wel weer dat je in moeilijke tijden pas echt je vriendinnen leert kennen. In de film komen enkele flash forwards voor waarin de meiden fantaseren over hoe het zou zijn wanneer zij de beste vriendin van Lindsay Lohan zouden zijn. Over het algemeen is het taalgebruik niet moeilijk en zijn de gesprekken goed te volgen. Wel komen er enkele moeilijke woorden voor zoals figuranten, internationaal en image. Deze worden niet nader uitgelegd maar zijn gemakkelijk uit de context af te leiden.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "My Scene Goes Hollywood - The Movie" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Deze film gaat over diepere vriendschappen en speelt zich af in de Hollywood filmwereld. Er komen gevoelens en emoties bij kijken. Een 9-jarige kijkt naar karakters als sociale les voor eigen ontwikkeling en kan zich identificeren met de hoofdpersonen. Ook raken kinderen vanaf deze leeftijd geïnteresseerdin producten met een sociale waarde, zoals kleding (mode). In de film houden de meisjespoppen zich voornamelijk bezig met jongens, make-up en hippe kleding. Jongere kinderen hebben hier nog weinig raakvlakken mee.

Bijzonderheden

De DVD heeft bonusmateriaal. Zo staat er een persoonlijkheidsprofiel op, waarin jouw persoonlijkheid wordt vergeleken met die van de vijf meiden uit de film. Ook is er een modezoeker voor sterren, waarin je de meiden mag helpen om accessoires te vinden voor een outfit voor de filmpremière. In het superster-spel, beleef je jouw eerste filmpremière en in de filmquiz kun je je kennis testen over de film. Tot slot staat er nog een compilatie van de mooiste en pijnlijkste momenten op.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

De wilde heks 2: De boodschap van de valk

De wilde heks 2: De boodschap van de valk

De wilde heks 2: De boodschap van de valk

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Meer weten...