Productie-detail

My Little Pony Vriendschap is betoverend

My Little Pony Vriendschap is betoverend

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Alle pony?s beleven met elkaar steeds weer een ander avontuur. Kijk je mee?

20 min. : Nickelodeon. AL. Ma t/m vrij om 11:40 uur..

Kenmerken

  • Televisieserie
  • 20 minuten per aflevering
  • Fantasie
  • Avontuur
  • Pony's

Beschrijving inhoud

My little pony is een animatieserie waarin verschillende pony’s avonturen beleven en problemen moeten oplossen. Er zijn veel verschillende pony’s met ieder hun eigen eigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld Fluttershy die heel verlegen en charmant is, Rarity die kleding ontwerpt en daar de beste in wil zijn en Apple Jack, de stoere cowboy in zijn eigen appelboomgaard.

In iedere aflevering van de animatieserie My little pony speelt een andere pony de hoofdrol. Zo gaat een aflevering over een pony die heel mooi is en geschikt voor de modewereld, maar zelf niet in de mode wil. Ze wordt door veel andere pony’s gedwongen en komt er bijna niet meer onderuit. Naast het verhaal dat per aflevering verschilt, komen onderwerpen als vriendschap, jaloezie en verliefdheid voor. Aan het einde van iedere aflevering vertelt een pony waar het die aflevering om draaide en wat de pony daarvan heeft geleerd, zoals het bewaren van geheimen, eerlijk zijn, en het sluiten van compromissen.

De pony’s spreken vaak erg vlot, waarvoor een goede concentratie nodig is. Hierbij worden soms moeilijke woorden gebruikt als ‘allures’, ‘rationeel’, ‘creaties’ en ‘carrière’. Deze woorden worden niet uitgelegd. In de meeste gevallen blijft het verhaal duidelijk zonder deze woorden te begrijpen. De beelden in de serie volgen elkaar snel op en hebben felle kleuren. Soms zijn de beelden extra overdreven vormgegeven om het verhaal te ondersteunen. Daarnaast worden de beelden en het verhaal ondersteund door veel sfeer- en effectgeluiden. Af en toe worden liedjes gezongen door een pony. Dit wordt in het Nederlands gezongen.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De genoemde onderwerpen die in bijna elke aflevering voorkomen passen bij deze leeftijd. Het taalgebruik en de snelheid hiervan kan voor kinderen van deze leeftijd wel soms moeilijk te volgen zijn. In beeld gebeurt er echter genoeg om het verhaal te kunnen volgen. 

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Mijn avonturen door V. Swchwrm

Mijn avonturen door V. Swchwrm

Mijn avonturen door V. Swchwrm

Meer weten...

Boek 7+ JR

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Meer weten...