Productie-detail

Musti en het Vrolijke Kerstfeest

Musti en het Vrolijke Kerstfeest

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
68 waarderingen

Het katje Musti beleeft allerlei avonturen met zijn vriendjes als het kerst is.

50 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Deze simpel vormgegeven 2D animatie gaat met name over het kerstfeest. De DVD, die ongeveer 50 minuten duurt, bevat 6 verschillende verhaaltjes. Ieder verhaaltje begint met een herkenbaar liedje. Het eerste verhaaltje is een kerstspecial van 26 minuten, gevolgd door 5 andere verhaaltjes van elk 5 minuten. In de kerstspecial zet Musti's vader de kerstboom op. Volgens hem komt de kerstman 's nachts langs om de kerstboom te versieren en er cadeaus onder te leggen. Die nacht wordt Musti wakker. Hij hoort iets en gaat een kijkje nemen. Tot zijn grote verbazing ziet Musti Meneer Konijn, die achter de kerstboom verstopt zit. Meneer Konijn, die inmiddels weer buiten is, ziet plots een volle zak met speelgoed staan. Snel verstopt hij de zak. Musti, die ook naar buiten is gegaan, ziet daar de kerstman zitten. Hij is zijn cadeautjes kwijt. Samen met Meneer Konijn gaat Musti op zoek naar de cadeautjes. Zullen zij de cadeaus vinden?

In alle afleveringen is Musti met zijn vriendjes en familie te zien. Hij viert bijvoorbeeld kerst met zijn ouders, hij speelt verstoppertje, helpt Meneer Konijn en krijgt ziekenbezoek. Jonge kinderen kunnen de situaties die voorkomen, koppelen aan hun eigen belevingswereld. De afleveringen worden ondersteund door een vertelstem die het verhaal begeleidt. Het taalgebruik van de vertelstem is eenvoudig. Er wordt gebruik gemaakt van zowel korte als lange zinnen. Daarbij is het beeldtempo rustig.

Leeftijdsadvies

In deze verhaaltjes komen sociale omgangsvormen naar voren: Musti staat voor iedereen klaar, is lief, aardig en biedt zijn hulp aan. De verhaaltjes hebben zo nu en dan een educatief aspect. Zo leert de kijker bijvoorbeeld dat een konijn altijd meerdere vluchtwegen heeft. De Musti verhaaltjes zijn kort, hebben een rustig beeldtempo, een duidelijke vertelstem en altijd een vrolijk einde. Daarom is deze DVD geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Jullie mening

Meer van Musti

Website 3+ JR

Musti

Musti

TV & Film 2+ JR

Musti Winterpret

Musti Winterpret

Musti Winterpret

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Musti

Musti

Ook leuk

App 2+ JR

Textales

Textales

Textales

Meer weten...

App 2+ JR

Match it up 1

Match it up 1

Match it up 1

Meer weten...

App 2+ JR

Slaap Lekker Circus

Slaap Lekker Circus

Slaap Lekker Circus

Meer weten...