Productie-detail

The Muppets

The Muppets

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Een gemene oliemagnaat wil de Muppetstudio vernielen. Lukt het Kermit en Walter om de studio te redden door de Muppets bijelkaar te brengen?

103 min. : Film op DVD. 6. : Vanaf 30 mei 2012 te koop op DVD en Blu-Ray.

Beschrijving inhoud

De broers Walter en Gary zijn geen gewone broers. Walter is namelijk een Muppet (een pop) en Gary zijn broer is een mens. De broers zijn onafscheidelijk, maar toch voelt Walter al zijn hele leven dat hij anders is. Hij is altijd de kleinste en wordt gepest door de vrienden van Gary als hij zich weer eens raar verkleed. Op een dag ziet hij de oude televisie afleveringen van de Muppet show, waarin alleen maar poppen zoals hij optreden in een theatershow. Walter wordt de grootste fan van de Muppets en is dan ook heel enthousiast wanneer zijn broer en zijn vriendin Mary hem uitnodigen op een vakantie naar Los Angeles, waar het Mupper-theater staat.

Wanneer hij het vervallen en oude Muppet-theater bezoekt vangt hij een gesprek op van de rijke oliebaron Tex Richman die van plan is het theater op te kopen en het af te breken omdat er olie in de grond zit. Samen met Gary en Mary doet Walter er alles aan om Kermit de Kikker en de Muppets zo ver te krijgen om dit tegen te gaan. Alleen moeten ze 10.000 dollar bij elkaar zien te halen. Er zit niets anders op dan de oude Muppet-show uit de jaren 80 opnieuw op te voeren om geld in te zamelen. Zal het ze lukken het theater te redden van de ondergang?

De film is een grote verfilmde musical met veel zang en dans. De kijker wordt op een humoristische manier betrokken in de film. Wanneer Kermit de kikker weigert om mee te werken aan het plan omdat hij bang is dat iedereen de Muppets toch is vergeten, zegt Mary in de camera: “ Nou dan wordt dit ook een korte film”. Maar ook bevat de film humor door geluid. Zo hoort de kijker in een scene kerkmuziek, waarvan men verwacht dat het onder de scene geplakt is. Maar iets later ziet de kijker een bus met zingende passagiers van een kerkkoor langsrijden.

Leeftijdsadvies

De Muppets is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf 6 jaar begrijpen kinderen het verschil tussen werkelijkheid en fantasie, wat belangrijk is in een film waar zowel mensen van vlees en bloed en poppen in spelen. De broers maken een emotionele reis door waarin ze na jarenlang samenzijn leren dat ze elkaar los moeten kunnen laten. Kinderen vanaf zes hebben een goed begrip van emotie en zullen de verhaallijn hierdoor goed kunnen volgen. Ook kunnen kinderen vanaf 6 jaar problemen op een creatieve manier oplossen, wat precies hetgeen is dat de Muppets doen om de 10.000 dollar bij elkaar proberen te halen.

Bijzonderheden

De stemmen in "The Muppets"  worden onder andere ingesproken door Wim T. Schippers, Charly Luske, Youp van 't Hek, Armin van Buuren, Joop Braakhekke en Plien van Bennekom.

Trailer (Nederlands ondertiteld)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

The Cat in the Hat

The Cat in the Hat

The Cat in the Hat

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Madagascar

Madagascar

Madagascar

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Barnyard - Beestenboel

Barnyard - Beestenboel

Barnyard - Beestenboel

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren