Productie-detail

Munya in mij

Munya in mij

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Munya moet iedere dag boodschappen doen bij de Turkse supermarkt. Om daar te komen moet ze langs een bankje met pesters. Hoe zal Munya het pesten laten stoppen?

20 min. VPRO. 6.

Kenmerken

  • Televisie
  • 20 minuten
  • Animatie, stop-motion
  • Pesten

Beschrijving inhoud

‘Munya in mij’ is een stop-motion animatiefilm over het Turkse meisje Munya. Haar moeder houdt erg van lekkere hapjes en daarom moet Munya iedere dag naar de Turkse supermarkt. Onderweg komt ze langs een bankje waar een aantal pesters op zitten. Ze zeggen vervelende dingen over Munya. Als Munya thuis komt en ze haar moeder hierover wil vertellen zit haar moeder tv te kijken en wil niet gestoord worden. Munya komt met de hulp van rapper Nina op een idee om het pesten te stoppen. Bekijk de animatiefilm om te kijken hoe zij dit doet.

De sfeermuziek in de film versterkt het verhaal waardoor er met Munya mee kan worden geleefd. Gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap komen voorbij. Het karakter dat deze gevoelens beleeft, Munya, is dynamisch en maakt een psychologische verandering door in het verloop van de film. Eén hiervan is dat ze aan het begin niet tegen haar moeder in durft te gaan, maar later doet ze dit wel. In de film wordt Nederlands en soms snel gesproken. De film heeft een happy end, uiteindelijk worden alle problemen opgelost.

Leeftijdsadvies

'Munya in mij' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Bij een 7-jarige is het gevoel van rechtvaardigheid, samenwerking en wederzijds respect, elementen die aanwezig zijn in deze film, aan het ontwikkelen. Ook zullen zij het dynamische karakter van Munya begrijpen.

 

MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Boek 7+ JR

Geheim agent oma - De grote goudroof

Geheim agent oma - De grote goudroof

Geheim agent oma - De grote goudroof

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kick Buttowski

Kick Buttowski

Kick Buttowski

Meer weten...