Productie-detail

Morrison Krijgt Een Zusje

Morrison Krijgt Een Zusje

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Als Morrison hoort dat hij tijdelijk bij Tante Zuster moet logeren als zijn zusje geboren wordt, loopt hij weg van huis.

71 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Morrison is een jongen van 5 jaar, al denkt zijn vader Steven dat hij al kan lezen en schrijven en in groep 4 zit. Hij laat hem daardoor allerlei dingen doen waar hij nog veel te klein voor is. Moeder Nina is zwanger. Als de baby geboren gaat worden, zal Morrison een weekje bij Tante Zuster in het klooster moeten logeren, maar dat wil Morrison helemaal niet! Hij heeft het gevoel alsof hij het stomste kind ter wereld is, want papa en mama willen hem niet meer. Als het zover is, loopt Morrison weg en verstopt zich. Er wordt een zoekactie opgezet en zelfs de politie komt erbij. En als de kleine baby dan ook nog ineens verdwijnt, zijn Steven en Nina ten einde raad. Zullen ze hun kinderen ooit nog terugvinden?

Morrison krijgt een zusje is een Nederlandstalige film. Het taalgebruik is erg eenvoudig en er klinkt regelmatig een voice-over. Dit is Morrison zelf die vertelt wat de kijker ziet gebeuren. De film bevat ook humor, voornamelijk doordat vader Steven niet zo goed begrijpt wat zijn 5-jarige zoon wel en niet kan. Zo laat hij hem autorijden, maar Morrison komt niet boven het stuur uit waardoor het er voor de politie uitziet alsof niemand de auto bestuurt. Het verhaal is chronologisch opgebouwd.

Leeftijdsadvies

Morrison krijgt een zusje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. De belangrijkste onderwerpen zijn familie en gevoelens, wat goed aansluit bij kinderen van deze leeftijd. Ook zullen veel kinderen van deze leeftijd het krijgen van een broertje of zusje herkennen. Verder bevat de film weinig hoofdpersonen en is het taalgebruik erg eenvoudig, wat het ook geschikt maakt voor jonge kinderen.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Brammetje Baas

Brammetje Baas

Brammetje Baas

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

De Smurfen - Daar is de lente!

De Smurfen - Daar is de lente!

De Smurfen - Daar is de lente!

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

George van de Jungle

George van de Jungle

George van de Jungle

Meer weten...