Productie-detail

Monte Carlo

Monte Carlo

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Grace, Emma & Meg beleven een bijzonder avontuur wanneer één van hen tijdens hun vakantie wordt verward met een Britse beroemdheid.

109 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

In de dramafilm "Monte Carlo" sparen Grace Bennet en haar vriendin Emma Perkins al hun geld om samen een droomreis te maken naar Parijs. De situatie veranderd echter wanneer Meg, de stiefzus van Grace, onverwachts ook meegaat omdat hun ouders hopen zo de band tussen de zussen te versterken. De vakantie lijkt gedoemd om te mislukken en eenmaal in Parijs is de teleurstelling groot wanneer niets gaat zoals de meiden hadden gehoopt. Onderling lopen de gemoederen dan ook hoog op. Hun vakantie neemt echter een geheel andere wending, wanneer Grace wordt aangezien voor de beroemdheid Cordelia Scott, waar ze sprekend op lijkt. Ze komen terecht in een leven waar luxe, roem en aandacht doodnormaal is, maar is dit echt wat hen gelukkig maakt?

Typerend aan deze film is dat de karakters sterk uiteenlopen. Zo is Grace een lieve maar naïeve meid, Emma een spontane, maar niet al te snuggere meid en Meg een verstandige, saaie meid. De karakters maken daarnaast allemaal een psychologische ontwikkeling door, waarin ze zichzelf en elkaar beter leren kennen. De uitspraak van Ghandi: 'jij moet de verandering zijn die je wilt zien in de wereld' is hierbij leidend en komt verschillende keren opnieuw naar voren. De film bestaat uit verschillende uiteenlopende verhaallijnen die op het einde allemaal tezamen komen. Daarnaast bevatten de dialogen veel tekst.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de film 'Monte Carlo' aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich kunnen inleven in de persoonlijke ontwikkelingen die de karakters in de film doormaken. Ze zullen zich kunnen verplaatsen in de gevoelens en emoties van de karakters en in het verlangen om iemand te zijn en ertoe te doen. De diverse gebeurtenissen die daarnaast op verschillende manieren met elkaar in relatie staan, maken de film complex en moeilijk te volgen voor jongere kinderen.

Trailer (Ondertiteld)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Elf

Elf

Boek 9+ JR

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Een vader om nooit te vergeten

Een vader om nooit te vergeten

Een vader om nooit te vergeten

Meer weten...