Productie-detail

Monsters vs Aliens

Monsters vs Aliens

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Susan verandert op een dag in een enorme vrouw. Zij is de enige hoop om de verschrikkelijke aliens van de aarde weg te jagen.

90 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Susan Murphy is een gewone Amerikaanse vrouw die gaat trouwen met haar verloofde. Op de dag van het huwelijk staat ze nog even buiten een luchtje te scheppen als er een meteoriet vlak bij haar inslaat. Ze wordt getroffen door de straling en wordt wel twintig keer zo groot. Ze wordt gevangen genomen door de regering. Deze wil dat niemand erachter komt dat er monsters bestaan. Ondertussen wordt het land aangevallen door aliens. Eentje zo groot dat niemand hem aankan. De regering besluit dat de monsters de aliens misschien kunnen verslaan. Susan wordt samen met haar nieuwe vrienden, de monsters, erop af gestuurd. De eerste ‘kleine’ alien wordt verslagen. Iedereen is blij. Maar dan komt pas de echte grote alien die Susan gevangen neemt en haar weer klein maakt. Nu wil ze echter even niet klein zijn, ze moet namelijk de wereld redden van deze verschrikkelijke alien. Zal dit haar, samen met haar monsters, lukken?

De film "Monsters vs Aliens" bevat veel humor. Veel beeldhumor, bijvoorbeeld als de president van Amerika ineens keyboard begint te spelen bij de eerste ontmoeting met de alien, maar ook woordgrapjes als 'starbarst', als iets fout gaat, in plaats van 'Star Wars'. Omdat deze film veel gevechten en achtervolgingen bevat, komen er veel scènes met snelle beelden voor. De gevechten zijn, net zoals de achtervolgingen niet heel heftig. Door de sfeermuziek op de achtergrond wordt wel de spanning verhoogd. Deze film is ook in 3D beschikbaar, hierdoor kan er nog intenser mee worden geleefd met de karakters. Susan krijgt in de film te maken met gevoelens als teleurstelling, verdriet, trots en blijdschap. Hier wordt echter niet diep op ingegaan. In deze film komen Engelse frasen voor als 'OMG', deze worden niet vertaald in het Nederlands. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat.

Leeftijdsadvies

 ‘Monsters vs Aliens’ is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf 6 jaar begrijpen kinderen het verschil tussen werkelijkheid en fantasie, zo zullen ze begrijpen dat er monsters en aliens zijn in de film maar niet in het echt. Deze kinderen zullen ook de verschillende gevoelens van Susan begrijpen. Zij houden van avontuur en actie wat veel terug te vinden is in deze film.
Daarnaast beginnen zij op deze leeftijd ook begrip te krijgen voor woordgrapjes die ook voorkomen.

Bijzonderheden

De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Lieke van Lexmond en Johnny Kraaykamp.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Garfield The Movie

Garfield The Movie

Garfield The Movie

Meer weten...

Boek 6+ JR

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Meer weten...