Productie-detail

Monsters University

Monsters University

TV & Film ALLE LEEFTIJDEN

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Mike Wazowski en James P. Sullivan gaan naar de Monsters Universiteit. In het begin zijn Mike en Sulley elkaars rivalen, maar later groeien ze naar elkaar toe.

110 min. : Bioscoopfilm. 6.

Beschrijving inhoud

In de film Monsters en co zag je hoe Mike Wazowski en James P. Sullivan een onafscheidelijk duo vormen. Maar dit is niet altijd zo geweest. Hoe ze beste maatjes werden, kun je zien in de film Monsters University. De film speelt zich af vóór Monsters en co. In de film zie je hoe Mike en Sulley beginnen in de schoolbanken van de Monsters Universiteit. Op de universiteit leren ze hoe ze kinderen de stuipen op het lijf moeten jagen. Het verhaal vertelt verder hoe Mike en Sulley eerst als grote rivalen van elkaar op de universiteit komen. Ze willen allebei het beste zijn in het laten schrikken van kinderen. Door allerlei avonturen worden ze echter steeds naar elkaar toegebracht. Zeker wanneer ze opeens met een wedstrijd mee moeten doen. Door deze avonturen worden ze uiteindelijk wel de beste vrienden.

De hele film speelt zich af op een universiteit. Hoewel het een universiteit voor monsters is, gebeuren er dezelfde dingen als op een Amerikaanse universiteit. Er zijn feestjes, er zijn studentenverenigingen en er moeten tentamens gemaakt worden. In de film komen een aantal moeilijke woorden voor, zoals decaan (het hoofd van de universiteit), middelmatig en tentamen (een toets op de universiteit). Deze woorden worden wel goed genoeg uitgelegd om begrepen te worden. Doordat de film zich afspeelt op een universiteit zullen oudere kinderen beter begrijpen wat dit precies inhoudt. Zoals de titel van de film al aangeeft, gaat de film over monsters. Sommige monsters zien er lief uit, maar andere monsters zien er eng uit. Zeker voor jonge kinderen kunnen sommige monsters eng zijn. Zo is Hardscrabble, de decaan, erg eng afgebeeld met poten van een duizendpoot en draakachtige vleugels. Ook gaan de monsters naar een universiteit waar ze leren om kinderen te laten schrikken. Hierdoor zitten er veel scènes in de film waarin je kunt schrikken. Daarom is de film op sommige momenten erg spannend. De muziek in de film zorgt er daarnaast voor dat het spannende effect wordt versterkt.

Leeftijdsadvies:

Sommige karakters hebben in de film een dubbele laag. Zo is er een monster dat eerst een vriend van Mike lijkt te zijn, maar later toch meer op een tegenstander lijkt. Ook Sulley begint als een rivaal van Mike, maar eindigt als een vriend. De vriendschap tussen Mike en Sulley is een belangrijk thema in de film en dit thema past binnen de leef- en belevingswereld van achtjarigen. Wat ook een belangrijk thema in de film is, is wat mensen van je vinden. Iedereen vindt Mike namelijk niet eng genoeg om een goed monster te zijn. Maar Mike wil zich de hele film lang bewijzen. Achtjarigen kunnen zich hierin inleven omdat zij dan besef hebben van de mening van anderen.

Leeftijdsadvies: Vanaf 8 jaar

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Deksels!

Deksels!

Deksels!

Meer weten...

Website 5+ JR

Nukleuren.nl

Nukleuren.nl

Nukleuren.nl

Meer weten...

App 4+ JR

Tafel trainer junior

Tafel trainer junior

Tafel trainer junior

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren