Productie-detail

Monsters en co

Monsters en co

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

Monsters wekken energie op door kinderen te laten schrikken, maar dan neemt een van de monsters een kind mee terwijl kinderen levensgevaarlijk voor deze monsters zijn.

92 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Monsters en Co is een groot energiebedrijf in de monsterwereld. De energie die ze opwekken om de verwarming op te warmen en de lampen aan te doen, wordt op een speciale manier verwekt. Namelijk door kinderen in hun slaap te laten schrikken. Het gegil van de kinderen vangen de monsters op en daar maken ze energie van. De monsters doen er alles aan de kinderen zo hard mogelijk te laten gillen, maar kinderen van tegenwoordig zijn niet zo snel bang meer waardoor de energie steeds schaarser wordt. In de “schriksimulatie” worden alle “schrikkers” dan ook hard getraind op eng zijn. Maar hoewel de monsters erg eng doen, zijn ze eigenlijk grote vriendelijke wezens met gevoel die heel erg bang zijn voor kinderen. De monsters beschouwen hun werk dan ook als levensgevaarlijk, want als een kind of iets van de mensenkinderwereld hun aanraakt, dan gaan ze op slag dood. Op een dag ontsnapt een klein meisje van de mensenwereld naar de monsterwereld…. Zou dat goed gaan?

Er zit veel humor in de film. Natuurlijk al het feit dat grote enge monsters bang zijn voor kleine kinderen.Wanneer één van de monsters een kinderdeur uitloopt zit er nog een klein meisjessokje in zijn vacht geplakt. Binnen 3 seconden komt de CDA (Child Detection Agency). Ze scheren hem kaal en desinfecteren hem uitgebreid. Wanneer hoofdrolspeler Mike van zijn vriend Sully deodorant wil lenen, krijgt hij de keuze uit de volgende opties: Putlucht, Kattepis of Natte Hond. Ook doet een van de “schrikkers” altijd een kunstgebit in met enge punttanden voordat hij een kinderkamertje ingaat.

Leeftijdsadvies

Sully, dé opper schrikker van Monsters en Co bekommert zich over het kleine meisje die hij Boe noemt. Het grote blauwe monster wordt vriendjes met haar en ze bouwen een vriendschap op. Een kind van vijf jaar speelt veel met fantasie om zijn/haar angsten kwijt te raken. Kinderen vanaf vijf zullen deze film goed kunnen volgen en ze zullen zich inleven in het verhaal. Ook vinden kinderen van vijf humor leuk wanneer situaties zich voordoen in een andere setting dan dat ze gewend zijn. Monsters die bang zijn voor kinderen is hier een goed voorbeeld van.

Trailer

Jullie mening

Meer van Disney films

TV & Film 7+ JR

Anastasia

Anastasia

Anastasia

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Dumbo

Dumbo

Boek 3+ JR

Disney Doe-Boek

Disney Doe-Boek

Disney Doe-Boek

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Rugrats - Ren je Rot

Rugrats - Ren je Rot

Rugrats - Ren je Rot

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Rocket Power - Helden in de Sneeuw

Rocket Power - Helden in de Sneeuw

Rocket Power - Helden in de Sneeuw

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Wickie de Viking

Wickie de Viking

Wickie de Viking

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren