Productie-detail

Monster House

Monster House

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
26 waarderingen

Met het huis van de overbuurman van D.J. Walker is iets vreemds aan de hand. Kan D.J. Walker ontdekken wat het is?

90 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Monster House" is een animatiefilm die het verhaal vertelt van een 12 jarige jongen genaamd D.J. Walker. Hij ontdekt dat er in het huis van zijn overbuurman - meneer Horace Nebbercracker - iets vreemds gaande is. Het speelgoed van buurtkinderen dat per ongeluk in zijn tuin belandt, lijkt namelijk te worden opgeslokt door het oude, krakkemikkige huis. Het huis lijkt een eigen wil te hebben. Om te voorkomen dat alle kinderen daar de dupe van worden als ze 's avonds langs de deuren gaan met Halloween, besluiten D.J., Chowder en Jenny een poging te wagen om het mysterie op te lossen. Zal het de vrienden lukken om te ontdekken wat er met het huis aan de hand is en krijgen ze het voor elkaar om het huis uit te schakelen door het in zijn hart te raken?

De hoofdpersonen in de film zijn D.J. & Chowder. Deze jongens zitten in de puberteit en raken dan ook beide behoorlijk van slag wanneer er een meisje genaamd Jenny opduikt. Ze proberen ieder op hun eigen manier de aandacht van Jenny te trekken. Jenny is echter al een stuk volwassener en heeft weinig zin om tijd te besteden aan de twee jongens en dat laat ze duidelijk merken. Meneer Nebbercracker houdt absoluut niet van kinderen en is dan ook een echte zuurpruim. Naar mate het verhaal vordert blijkt dat het toch wel een erg lieve man is, die koste wat kost de kinderen in zijn buurt probeert te beschermen tegen zijn overleden vrouw. In de film komen diverse moeilijke woorden voor zoals: fascinerend, claimen en gewichtige zaak. Deze zijn gemakkelijk uit de context af te leiden, maar worden niet nader toegelicht.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal van "Monster house"aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. In deze leeftijd wordt het verschil tussen jongens en meisjes duidelijk, dit komt ook terug in de film. Producties over avontuurlijke mysteries sluiten geod aan bij de belevingswereld van een 9-jarige. Bovendien zijn kijkers rond deze leeftijd kritischer ten aanstaande van bijvoorbeeld geweld in films. Ze weten in hoeverre de griezelige beelden echt zijn, voor jongere kinderen is dit gedeelte nog te spannend.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9-12 JR

Welkom in de IJzeren Eeuw

Welkom in de IJzeren Eeuw

Welkom in de IJzeren Eeuw

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Felix

Felix

TV & Film 9+ JR

De Wilde Kippenclub Deel 2

De Wilde Kippenclub Deel 2

De Wilde Kippenclub Deel 2

Meer weten...