Productie-detail

Modemeiden

Modemeiden

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Twee meiden uit groep 8 maken een nieuw kledingstuk.

20 min. : Zapp. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie link).

Beschrijving inhoud

In elke aflevering van "Modemeiden" gaan twee meiden uit groep 8 een eigen kledingstuk vermaken onder begeleiding van professionals. Als eerst stellen de meiden zich even voor. Vervolgens gaan ze naar een speciale locatie, bijvoorbeeld naar een fotoshoot of naar de miljonair fair. Daar maken ze kennis met bijvoorbeeld een styliste, fotograaf of ontwerper die met ze in gesprek gaat over mode. Daarna krijgen ze van styliste Danie Bles een opdracht. Aan de hand van die opdracht gaan ze hun eigen kledingstuk vermaken. Een voorbeeld van een opdracht is dat ze hun spijkerbroek een rock-uitstraling geven, of dat ze een simpel jurkje heel chique moeten maken. Ontwerpster Jelleke Jorritsma helpt ze daarbij. Het resultaat wordt weer door Danie Bles beoordeeld. Tussendoor wordt dit steeds onderbroken door andere items. Zo is er een speciale reclame over mode die alleen in dit programma te zien is en gaat men met een stelling over mode het schoolplein op en vragen kinderen om hun mening. En verder is er nog Niels, die elke aflevering aangekleed wordt door een bekende Nederlander.

Bij modemeiden hoor je regelmatig een voice-over. Aan het begin wordt er verteld wat er deze aflevering gaat komen, halverwege vertelt ze wat er later komt met de modemeiden, maar dat ze nu eerst naar iets anders gaan, bijvoorbeeld naar de stelling op het schoolplein. Aan het eind roept de voice-over je op om de website van het programma te bezoeken en vertelt ze wat er de volgende aflevering te zien is. Er wordt gebruik gemaakt van een bumper tussen de verschillende programmaonderdelen. Het taalgebruik is niet heel erg lastig en vaak worden moeilijke woorden die met mode te maken hebben uitgelegd. Af en toe verschijnen er woorden in beeld. Elke aflevering zijn er weer twee nieuwe meiden die hun kleding gaan vermaken. Er zit veel muziek in het programma. Als de meiden aan het werk zijn, hoor je vrijwel altijd een Engelstalig liedje

Leeftijdsadvies

Modemeiden is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar omdat er in het programma alleen maar sprake is van realistisch levende karakters. Ook zijn de karakters iets ouder dan 9 jaar, wat het ook geschikt maakt voor deze leeftijdsgroep. Mode is een thema wat kinderen vanaf deze leeftijd bezighoudt, vooral ook omdat ze hun eigen identiteit ontwikkelen.

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

SpangaS op Survival

SpangaS op Survival

SpangaS op Survival

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Zappmissie

Zappmissie

Zappmissie

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Meer weten...