Productie-detail

Missing Link

Missing Link

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Rick leest over de ontbrekende schakel, de ‘missing link’ tussen de apen en de mensen en is vastbesloten deze te vinden.

88 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Missing Link is een avontuurlijke speelfilm over de 11 jarige Rick Veenema. Samen met zijn moeder Lydia en tante groeit hij op in de jaren ’50. Zijn moeder heeft hem verteld dat zijn vader is omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, nog voordat Rick geboren was. Ze geeft hem een oude atlas dat nog van Ricks vader is geweest. Rick raakt gefascineerd door de ontdekkingsreizigers in Congo en in de evolutie van de mens. Hij leest over de ontbrekende schakel, de ‘missing link’ tussen de apen en de mensen en is vastbesloten deze te vinden. Als hij in de krant leest dat er vanuit België een expeditie naar Congo vertrekt gaat Rick op pad om de expeditieleider te vinden, hij is er namelijk van overtuigd dat ze op de verkeerde plek gaan zoeken. In zijn zoektocht komt hij er achter dat zijn vader helemaal niet omgekomen is maar de leider van de expeditie is.

De verhaallijn van de film is best lastig te volgen, vooral door de wetenschappelijke kant van het verhaal. Er wordt veel aandacht geschonken aan de evolutietheorie van Darwin en het bestaan van Adam en Eva wordt in twijfel gebracht. Deze wetenschappelijke invalshoek zorgt ervoor dat er regelmatig moeilijke woorden voorkomen die niet worden uitgelegd, zoals de evolutietheorie en paleoantropologie. Behalve wetenschap komt er ook veel vriendschap en liefde voor. Ricks moeder wordt verliefd op Jef, de eigenaar van de sigarenwinkel en dit leidt tot een aantal beelden met veel naakt en seks. Deze relatie wordt verder uitgediept omdat Rick het niet goed kan vinden met Jef en zijn moeder liever zonder hem ziet. Zelf wordt hij ook verliefd op Tessa, een meisje uit het dorp dat met hem meereist naar België. De film is niet helemaal chronologisch, er komen namelijk regelmatig flashbacks voor van Lydia als jong meisje. Je ziet hoe zij verliefd wordt op haar baas, zwanger van hem wordt en vervolgens door hem wordt weggestuurd. Ook zijn er af en toe fictieve beelden van een pratend skelet, met deze denkbeeldige figuur praat Rick over zijn missie om de ontbrekende schakel te vinden.

Leeftijdsadvies

Door het moeilijke wetenschappelijke thema van de film is deze niet geschikt voor erg jonge kinderen. Ook de naaktscènes en moeilijke woorden zijn voor hen niet geschikt. Wat oudere kinderen zullen de wetenschappelijke en mysterieuze kant van het verhaal waarschijnlijk erg interessant vinden, ook al zullen ze nog niet alles begrijpen. Ook de hoofdpersonen zullen hen aanspreken. Rick is een 11 jarige jongen waarmee zij zich goed zullen kunnen identificeren. Door deze aspecten is de film geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 11+ JR

Garmanns straat

Garmanns straat

Garmanns straat

Meer weten...

Boek alle

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren