Productie-detail

Miss Spider

Miss Spider

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
66 waarderingen

Miss Spider woont samen met haar man en kinderen in een holle boom. De kinderen gaan naar school en leren zeilen op het water.

5 min. : NickJr. AL. Verkrijgbaar op dvd.

Beschrijving inhoud

"Miss Spider" is een animatieserie dat zich afspeelt in het bos. Miss Spider is een spin die samen met haar man en kinderen in een holle boom woont. Drie van hun kinderen zijn geadopteerd: een libel, een kever en een wandluis. De kinderen gaan naar school en leren zeilen op het water. Op school leren zij over planten en andere beestjes. Zij leren bijvoorbeeld waarom krekels tjilpen. In hun vrije tijd spelen de kinderen in het bos en leren zo om te gaan met de natuur. Bij iedere aflevering zit een moraal: wees lief voor je ouders, vrienden en alle mensen om je heen.

Er zijn veel dialogen in iedere aflevering. Bij de dialogen wordt veel tekst gebruikt, er wordt meer dan 2 keer op elkaar gereageerd. Moeilijke woorden worden uitgebreid uitgelegd, zowel visueel als mondeling. Bijvoorbeeld: “mondelinge lectuur”, dit wordt uitgelegd als een voorleesverhaaltje. Er zijn terugblikken in het verhaal. Gedachten over wat eerder gebeurd is en dromen worden.

Leeftijdsadvies

weergegeven. In de serie worden liedjes gezongen. En er is veel achtergrondmuziek aanwezig. Miss Spider is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd snappen terugblikken in een verhaal beter, zoals dromen en gedachten over wat eerder is gebeurd. Zij begrijpen moeilijke woorden beter. Ook sluit de belevingswereld beter aan bij kinderen van vier jaar. Kinderen van deze leeftijd gaan net als de kinderen van Miss Spider naar school en krijgen daar vrienden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Maanman Jim

Maanman Jim

Maanman Jim

Meer weten...

Boek 4+ JR

Prinses Lillifee en het circus

Prinses Lillifee en het circus

Prinses Lillifee en het circus

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Uilenbal

Uilenbal

Uilenbal

Meer weten...