Productie-detail

Mio Mao

Mio Mao

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
64 waarderingen

De twee katten Mio en Mao kunnen in van alles veranderen, naar een gieter of een bal maar worden steeds weer kat.

5 min. : JimJam. : Ma t/m vr om 00:40, 00:45, 12:55, 13:00, 17:20 en 17:25, za en zo om 00:40, 00:45, 12:55 en 13:00 uur.

Beschrijving inhoud

“Mio Mao” is een animatieserie over twee kleifiguurtjes, de rode kat Mio en de witte kat Mao. Zij kunnen in van alles veranderen, bijvoorbeeld een gieter of een bal, maar worden steeds weer kat. Samen beleven zij iedere aflevering een avontuur in de tuin met een ander dier, bijvoorbeeld een vos, een bever of een varken. Iedere aflevering is hetzelfde opgebouwd. In het begin zie je Mio en Mao met elkaar spelen, rollen en springen. Dan zien ze ineens iets, dat ze nog niet kennen. Zo is er een varken dat speelt in de modder, maar voor Mio en Mao is dit een groot zwartbruin monster. Mio en Mao gaan vervolgens overleggen en gaan er om de beurt naar toe. Steeds schrikken ze van het onbekende, io valt in de modder en is nu dus ook heel donker, Mao schrikt hiervan. Uiteindelijk gaan ze er samen nog eens naar toe en komen er achter dat het helemaal niet zo eng was, het varken schudt alle modder van zich af, Mio en Mao lachen van opluchting en gaan weer lekker verder spelen.

In de serie wordt niet gesproken, er is alleen gemiauw en gebrabbel door de katjes. Op de achtergrond komt af en toe een muziekje voor dat de sfeer bepaalt. De camera richt zich op één standpunt, waardoor je goed het overzicht houdt op de omgeving. Het beeld gaat alleen van links naar rechts en terug.

Leeftijdsadvies

Door de eenvoud van de serie, het gebrabbel van de katjes en de herhalingen van gebeurtenissen (Mio en Mao schrikken iedere keer weer van hetzelfde, maar reageren hier naar het dier toe ook steeds hetzelfde op) is deze serie geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

De olifant en de slak

De olifant en de slak

De olifant en de slak

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

2 Kleine Kleutertjes

2 Kleine Kleutertjes

2 Kleine Kleutertjes

Meer weten...

App 2+ JR

Build it up for toddlers

Build it up for toddlers

Build it up for toddlers

Meer weten...