Productie-detail

Mina Moes

Mina Moes

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Mina wil graag Minnie Mouse zijn, alleen haar juf, moeder en zussen vinden dat maar niets!

15 min. : Online beschikbaar. AL.

Beschrijving inhoud

De 7-jarige Mina Moes is anders dan andere kinderen, dat zie je direct. Ze kleedt zich namelijk net zoals Minnie Muis inclusief muizenoren. Ze krijgt elke dag te horen van Juf Deksels dat ze haar muizenoren af moet doen, zeker op de schoolfoto. Ook haar moeder vindt de muizenoren maar niets. Ondertussen wordt Mina gepest door klasgenoten en genegeerd door haar twee zussen. Mina wil graag Minnie genoemd worden en haar droom is om Minnie Mouse in het echt te ontmoeten. Ze wordt echter aardig tegengewerkt door haar omgeving.

In deze fictieve documentaire wordt weinig gesproken. Mina zegt bijna niets, alleen de juf en moeder hebben wat meer tekst. Voor de rest is het vooral beelden die voor zich spreken, hierbij wordt vooral ingezoomd op de gevoelens van Mina. Het verhaal speelt zich af op drie locatie, school, thuis en op straat. Opvallend in de serie dat iedereen zich in (leger)groen kleedt waardoor de polkadot jurkjes van Mina extra opvallen.

Leeftijdsadvies

De documentaire heeft een impliciete boodschap: je bent wie je bent. Mina is nog jong, maar weet wel wat ze wil. Als ze geen muizenoren meer mag, maakt ze ze zelf. Via dit verhaal leren jonge kinderen al dat het ontwikkelen van je eigen identiteit belangrijk is om gelukkig te zijn. Op sociaal-emotioneel gebied zijn kinderen vanaf 4 jaar in staat om verschillen te zien tussen mensen. Ze herkennen dus dat Mina anders dan andere kinderen. De korte duur en doordat er weinig tekst voorkomt maakt het verhaal voor hen toegankelijk. Er zijn soms sprongen in de tijd (vanaf thuis ineens weer naar school, en de schoolfoto is ineens klaar). Kinderen vanaf 4 jaar begrijpen al meer een verhaallijn en kunnen hier dus al beter mee omgaan.

Bijzonderheden

  • Mina Moes heeft de Cinekid Kinderkast Fictie Publieksprijs 2012 gewonnen.

Bekijk Mina Moes online

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Dumbo

Dumbo

Boek 4+ JR

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Meer weten...

Game 4+ JR

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Meer weten...