Productie-detail

Milo

Milo

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Milo heeft een zeldzame genetische huidziekte maar zijn ouders willen niet dat iemand dat weet.

93 min. : Bioscoopfilm. 9. : 8 november 2012.

Beschrijving inhoud

De rijke 10-jarige Milo heeft het niet gemakkelijk. Hij heeft namelijk een erfelijke huidziekte waardoor zijn ouders hem zoveel mogelijk beschermen. Toch wordt hij op school gepest omdat hij stinkt (hij mag zich niet douchen na het sporten) en is echt het buitenbeentje van de klas. Wanneer zijn klas op schoolkamp gaat, wil hij dolgraag mee, maar zijn strenge vader ziet dit niet zitten. Wat als iemand erachter komt dat hij een huidziekte heeft? De opa van Milo vindt dit onzin en geeft Milo geld. Toch mag Milo niet mee van zijn vader ondanks dat zijn moeder het nog wel probeert. Dan gaat Milo zelf op pad en loopt weg. Met het geld van zijn opa moet hij ver genoeg komen, maar onderweg naar het schoolkamp gaat het niet zoals gepland.

De film start direct met Milo's probleem, je ziet hem zijn crème op zijn gezicht en lichaam smeren. Het blijft lange tijd onduidelijk wat voor huidziekte Milo heeft. Zelf weet Milo ook niet precies wat hij heeft. De beelden zijn bijzonder, er wordt veel ingezoomd en zijn soms ook schokkerig, hierdoor onstaat een wat onbestemd gevoel. Er wordt regelmatig gescholden in de film ("you stay the fuck away from me"). De muziek is veelal treurig.

Leeftijdsadvies

De film bevat een boodschap namelijk dat je iemand moet accepteren zoals hij is. In de film wordt vooral het accepteren van de huidziekte door de vader van Milo duidelijk. Overduidelijk is dat de moeder van Milo onvoorwaardelijk van hem houdt. Tijdens de reis ontmoet Milo bijzondere mensen die hem helpen. Gaandeweg de film maakt Milo een belangrijke ontwikkeling door, namelijk dat hij zichzelf ook moet accepteren. De film is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het mysterieuze omtrent de huidziekte spreekt hen aan. Ook houden kinderen vanaf 10 jaar van verhalen die hoge realiteitswaarde hebben. Waarden zoals respect en rechtvaardigheid worden voor hen heel belangrijk, deze waarden staan in deze film centraal. De film is Nederlands ondertiteld, iets wat deze kinderen gemakkelijk kunnen volgen.

Bijzonderheden

Milo was de openingsfilm van Cinekid 2012 en won tevens de MovieSquad Beste Internationale Kinderfilm (Kinderjuryprijs).

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Stapelverliefd

Stapelverliefd

Stapelverliefd

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

iCarly

iCarly

iCarly

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Verborgen Verhalen

Verborgen Verhalen

Verborgen Verhalen

Meer weten...