Productie-detail

Milo - De bidsprinkhaan wil niet bidden

Milo - De bidsprinkhaan wil niet bidden

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
87 waarderingen

Kan Milo de aandacht van God trekken en zal hij zijn hut terug krijgen?

33 min. : Film op DVD.

Beschrijving inhoud

"Milo- De bidsprinkhaan wil niet bidden" is een vanuit het Engels vertaalde, Nederlands gesproken animatiefilm. De film begint met een korte introductie van volwassene Max. Hierin vertelt hij de kijker onder andere dat hij graag in de tuin komt om te genieten van Gods prachtige schepping zoals de planten, de bomen en de lucht. Dit is de plek waar hij zich verbonden voelt met God. Voor hem is bidden erg belangrijk. Het is een manier om te praten met God. Als Max is uitgepraat komt Krummel de rups in beeld. Max gaat met hem in gesprek en noemt onder andere nog dat God op iedereen let en dat Hij altijd naar iedereen luistert. Wanneer ze zijn uitgepraat begint de film pas echt.

Milo de bidsprinkhaan is de trotse eigenaar van snackbar de Hapjeshut. De Hapjeshut behoort al generaties lang tot zijn familie. Het grote probleem is dat de hut snel opgeknapt zal moeten worden aangezien zijn klanten wegblijven. Toch loopt het anders dan gepland. Plots komt Billy de bij binnenvliegen. Volgens hem is er een storm op komst. Het woord 'storm' wordt vervolgens, net als een aantal andere woorden in de film, door hem gespeld. Samen met zijn stamgasten Krummel en Hummel verlaten ze de hut en schuilen ze elders. Daar waar iedereen bang voor was, wordt uiteindelijk werkelijkheid: de Hapjeshut is door de storm verdwenen. Voor Milo is dit een grote klap. Wat moet hij nu doen? Er moet een oplossing zijn. Na even te hebben nagedacht komt hij met een aantal vreemde ideeën zoals onder andere het inzetten van een rechercheteam om het oude gebouw te zoeken. Hummel de rups helpt Milo een handje en komt met het geniale idee om eens met God te gaan praten, door te bidden. Het grote probleem is echter dat Milo niet weet hoe hij dat doet. Moet hij hardop bidden of juist met zijn ogen dicht? Na een wijze les te hebben gehad, doet Milo uiteindelijk een gebedje. Helaas reageert God niet meteen. Milo zal dan ook in het vervolg van de film alles proberen om de aandacht van God te trekken. Zal God antwoorden en zal Milo zijn hut terugkrijgen?

Leeftijdsadvies

Deze korte film van 33 minuten, bevat humor in beeld, geluid en dialoog. Verder wordt er in de film gezongen en klinkt er achtergrondmuziek wat zorgt voor een bepaalde sfeer. De dialogen in de film zijn goed te volgen. Er worden wel een aantal moeilijke woorden gebruikt zoals 'artistiek', 'delicatesse' en 'cliché'. Onbegrip van deze woorden staat het volgen van de film niet in de weg. De film heeft een sterk educatief karakter en probeert de kijker dan ook iets te leren over het bidden tot God. De film behandelt een religieus thema en richt zich op het Christelijke geloof. Op een speelse manier kunnen kinderen kennis maken met bidden, maar ook gewoon genieten van het amusement. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, omdat veel acties aan de kijker worden uitgelegd en woorden bijvoorbeeld worden herhaald en gespeld.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Ik kan... fietsen!

Ik kan... fietsen!

Ik kan... fietsen!

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Skunk Fu

Skunk Fu

Skunk Fu

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Meer weten...