Productie-detail

Mike de Ridder

Mike de Ridder

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
15 waarderingen

Hoe zal het de jonge ridder in opleiding, genaamd Mike, vergaan in de Middeleeuwen?

10 min. : Zappelin, Ketnet. AL. : Elke dag om 12:30 uur.

Beschrijving inhoud

Mike de Ridder, tevens de naam van de animatieserie, is een ridder in opleiding die leeft in de Middeleeuwen. Samen met zijn drakenvriendjes Spuit en Fonky rijdt hij op zijn trouwe paard het avontuur tegemoet. Mike is een echte held, een echte strijder, oftewel een ware leider. Zoals Mike zelf ook veelvuldig zegt: 'Ridder zijn dat is fijn'.

Mike is erg vindingrijk en heeft dan ook voor alle problemen wel een oplossing. De serie is kleurijk vormgegeven. Zo passen de karakters en de achtergrond goed bij de Middeleeuwen waardoor het als het ware ook echt gaat leven. Zo komen ook de Vikingen, als tegenstander, vaak in beeld. De 'ontmoetingen' worden speels opgelost. Er komen dus geen spannende actie-scène voor. De komische draakjes zorgen voor de nodige humor. De verhaallijn is simpel en de afleveringen zijn goed te volgen vanwege de makkelijke zinnen en het feit dat er geen moeilijke woorden worden gebruikt. In de afleveringen worden tevens liedjes gezongen.

Leeftijdsadvies

'Mike de Ridder' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit omdat de afleveringen ongeveer 10 minuten duren waardoor deze geconcentreerd te volgen zijn. Verder zijn de karakters, een beperkt aantal, herkenbaar aangezien zij iedere aflevering terugkeren. Tevens spelen de afleveringen zich af in een andere cultuur, namelijk de Middeleeuwen. Dit zullen kinderen vanaf deze leeftijd interessant gaan vinden.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4-6 JR

Moppereend

Moppereend

Moppereend

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Maja de Bij

Maja de Bij

Maja de Bij

Meer weten...

Boek 4+ JR

Woeste Willem

Woeste Willem

Woeste Willem

Meer weten...