Productie-detail

Mijn sportvriendje is een Aap

Mijn sportvriendje is een Aap

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Vanwege een spelfout wordt Adam Geeuw op een speciale school geplaatst waar alleen dierlijke leerlingen en docenten aanwezig zijn.

11 min. : Cartoon Network. Onbekend.

Beschrijving inhoud

Als de naam van de 12-jarige Adam Geeuw verkeerd wordt gespeld in het schoolsysteem, wordt hij ineens overgeplaatst naar een andere school. Met de naam Adam Leeuw denkt men dat hij een dier is en dus hoort hij op een school voor dieren te zitten. Als enige mens op deze nieuwe school voelt Adam zich niet echt thuis, maar dit verandert als hij vriendschap sluit met Jake Slingeraap tijdens de gymnastiekles. Hij beleeft allerlei gekke avonturen met de dierlijke leerlingen op zijn school en zelfs met de docenten, die natuurlijk ook dierlijke personages zijn.

De school van Adam is zo ingericht dat zij diervriendelijk kan functioneren voor haar studenten en werknemers. Het kantoor van het schoolhoofd ziet er bijvoorbeeld uit als een moeras. Hij is dan ook een kikker. De animatieserie maakt gebruik van grappige beelden en geluiden om humor naar voren te laten komen. Ook worden er veel woordgrapjes gemaakt en komt ironie soms voor. Vaak heeft dit te maken met de eigenschappen van de dierlijke personages. De gymlerares van de school bijvoorbeeld, is een goudvis in een kom met een fluitje om haar nek. Ze heeft blond haar en oorbellen, maar spreekt met een mannenstem en meestal schreeuwt ze alles bij elkaar. Bovendien schijnt ze niet te kunnen zwemmen...

Leeftijdsadvies

Doordat ironische opmerkingen regelmatig gemaakt worden, zullen vooral de oudere kinderen de humor van ‘Mijn sportvriendje is een Aap’ kunnen waarderen. De serie is dan ook het meest geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen kunnen op deze leeftijd reageren op absurde uitspraken. Ook hebben zij interesse voor hun vrienden en ervaren zij graag het gevoel deel uit te maken van een groep. De gebeurtenissen die in deze serie aan bod komen sluiten bij deze ervaringen aan.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Science Fiction

Science Fiction

Science Fiction

Meer weten...

Boek 10-12 JR

Hartjes & Bommen

Hartjes & Bommen

Hartjes & Bommen

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Tijd voor Avontuur

Tijd voor Avontuur

Tijd voor Avontuur

Meer weten...