Productie-detail

Mijn opa de bankrover

Mijn opa de bankrover

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
20 waarderingen

Grace wil alles weten over haar Surinaamse vader. Opa Gerrit is de enige die Grace kan helpen. Om aan geld te komen gaan ze een bank overvallen...

86 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Het verhaal van opa Gerrit en de 13-jarige Grace begint op de dag dat oma Nel begraven wordt. Moeder Birgit is vele jaren geleden zwanger teruggekomen uit Suriname, zonder haar man Beau. Hier trouwde ze met Teun en kregen ze naast Grace nog een aantal kinderen. Grace heeft zich altijd afgevraagd wat er met haar biologische vader Beau is gebeurd. Het enige probleem is dat niemand er met haar over wil praten. Haar enige hoop is opa Gerrit. Wanneer het huis van de dementerende opa Gerrit in rook opgaat, besluit de familie opa naar een bejaardentehuis te sturen. Grace is het hier niet mee eens en probeert haar opa dan ook op alle mogelijke manieren te helpen. Ondertussen probeert ze er achter te komen waar haar biologische vader is. Totaal onverwacht krijgt ze hulp van niemand minder dan opa Gerrit en komen ze samen op het idee om haar vader in Suriname op te zoeken. Er is alleen 1 probleem: er is geen geld omdat de familie de rekening van Opa Gerrit heeft laten blokkeren. Toch is er een oplossing: de bank overvallen.

In de film is Grace af en toe te horen als vertelstem. Verder is er humor in beeld, geluid en dialoog. Zo zet opa Gerrit het bejaardentehuis op stelten door er bijvoorbeeld een rollator-race te houden. Of belandt opa Gerrit in bed bij een onbekende dame die als nieuwe inwoonster in zijn oude huis is komen wonen. In "Mijn Opa de Bankrover" komen geen moeilijke woorden voor en worden door de personages een aantal vrolijke liedjes gezongen zoals onder andere 'Opa is een Vieze Man'.

Leeftijdsadvies

Deze vrolijke, soms spannende en droevige film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd vinden kinderen het leuk om naar realistische karakters te kijken, vooral als zij ouder zijn dan zijzelf. Daar sluit 13-jarige hoofdpersonage Grace bij aan. Tevens behandelt de film een serieus thema als dementie, maar legt hier niet de nadruk op. De film is met name een spannend avontuur van Grace en haar opa, en bevat voldoende makkelijke humor, geen moeilijk taalgebruik en vrolijke liedjes.

Bijzonderheden

Een aantal bekende Nederlanders zoals Waldemar Torenstra (Teun), Tanja Jess (Elles), Kees Boot (Kneel) en de rappers Lange Frans en Yes-R (verslaggevers) vertolken een rol in deze film.

Trailer

Jullie mening

Meer van Mijn opa de bankrover

Boek 10+ JR

Mijn opa de bankrover

Mijn opa de bankrover

Mijn opa de bankrover

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Abeltje

Abeltje

Abeltje

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Merle

Merle