Productie-detail

Mijn avonturen door V. Swchwrm

Mijn avonturen door V. Swchwrm

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Deze film vertelt het fantasierijke verhaal van de jongen met de schuilnaam V. Swchwrm die schrijver wil worden van ongewone verhalen.

: Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De 9-jarige, dromerige jongen noemt zichzelf V. Swchwrm en wil niets liever dan schrijver worden. Hij kan niemand erover vertellen maar hij weet wel dat hij er beroemd mee gaat worden. Zijn wens om schrijver te worden zegt hij niet hardop omdat je het anders niet wordt. Swchwrm wil schrijver van ongewone verhalen worden en mensen ermee raken of bewegen. Anders schrijft hij het voor niets. Hij wil bijvoorbeeld dat mensen stoppen met oorlog voeren door zijn verhalen. Swchwrm woont met zijn ouders in de stad. Op zijn school worden alleen maar tienen gehaald en hij heeft een leraar die alles in twijfel brengt. Als 'voorlopig schrijver' gaat V. Swchwrm het avontuur aan en dat begint allemaal met het vinden van zijn eerste zin. 

V. Swchwrm is de schuilnaam van de jongen en in de film komen we zijn echte naam dan ook niet te weten. Zijn wens om schrijver te worden is alleen bekend bij zijn grootvader en bij de Koningin. De hele film wordt verteld vanuit de fantasieën en waarnemingen van de hoofdpersoon. Swchwrm verzint avonturen maar beleeft ze ook. Hij leeft in de echte wereld maar heeft een grote fantasie. Zo krijgt hij bijvoorbeeld van de Koningin een opdracht om een verhaal te schrijven waar zij van moet huilen. Swchwrm heeft een frisse, gekke kijk op de wereld en zijn fantasie zorgt voor humoristische scènes. Zo is hij op een dag zijn ouders 'verloren' en gaat hij naar de balie met gevonden voorwerpen om te zien of zijn ouders tussen de 'gevonden mensen' zitten. Er gebeuren gekke dingen en Swchwrm is vooral erg veel bezig met taal. Tijdens de film probeert hij zijn boek vorm te geven door te oefenen en 'zijn gedachtes te vangen'. De jongen is de verteller in de film en neemt je mee in zijn fantasierijke leven waarin alles kan: zijn vader komt thuis met een kameel, hij kijkt naar 'Majesteit TV' en is onderdaan van de Koningin en redt haar uit de zee met een schepnet. "Zelf verzonnen avonturen zijn niet minder avontuurlijk dan echt gebeurde, maar dat weten alleen schrijvers". 

Leeftijdsadvies 

Mijn avonturen door V. Swchwrm is een filosofische familiefilm die je een kijkje geeft in de fantasieën van de hoofdpersoon. Swchwrm's wens om verhalen te schrijven waar mensen vrolijk van worden of waar zieke mensen beter van worden staat centraal. De film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, die zelf op deze leeftijd zelfstandiger worden op sociaal en emotioneel vlak en gevoelens en acties van anderen begrijpen. Op deze leeftijd zijn kinderen nieuwsgierig, willen ze alles weten en stellen ze veel vragen. Deze film past goed bij hun leef- en belevingswereld. Op deze leeftijd kunnen kinderen werkelijkheid van fantasie onderscheiden en zullen ze ook het verschijnen van fantasiefiguren en de voorkomende flashbacks begrijpen. De verhaallijn is niet ingewikkeld en het spreek- en beeldtempo ligt laag. 

Bijzonderheden

Mijn avonturen door V. Swchwrm is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Toon Tellegen. Vanwege de bioscooprelease van het verhaal, ligt de filmeditie van het boek vanaf eind maart in de winkels. Georgina Verbaan speelt in deze film de Koningin.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda (serie)

Kung Fu Panda (serie)

Kung Fu Panda (serie)

Meer weten...

Game 7+ JR

Gumball - Karate in de buitenwijk

Gumball - Karate in de buitenwijk

Gumball - Karate in de buitenwijk

Meer weten...

Boek 7+ JR

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Meer weten...