Productie-detail

Midden in de Winternacht

Midden in de Winternacht

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Max ziet een eland door het dak van de schuur vallen, die voor de Kerstman blijkt te werken. Kan Max de Kerstman en eland Moos weer bij elkaar brengen?

85 min. 6.

Beschrijving inhoud

De tienjarige Max ziet een week voor kerst iets door het dak van de schuur vallen. Wanneer hij gaat kijken, ziet hij een pratende eland in de schuur liggen. Zijn naam is Moos en hij werkt voor de Kerstman. Tijdens een testrit met de slee is het compleet misgegaan waardoor ze uit de lucht zijn gevallen en hij de Kerstman kwijt is geraakt. Aan Max de taak om de Kerstman en Moos weer samen te brengen, zodat de pakjes met Kerst gewoon bezorgd kunnen worden. Zijn enge, vervelende buurman Panneman probeert alleen in alles tegen te werken.

Max en zijn zusje Kikki wonen bij hun moeder. Hun ouders zijn namelijk gescheiden. Max heeft het hier erg moeilijk mee. Dit merk je aan zijn gedrag en aan uitspraken die hij doet. Zo zegt hij bijvoorbeeld: "Pappa heeft een nieuwe vriendin. Gaat hij ons zeker ook op Marktplaats zetten?" Hij voelt zich door zijn vader in de steek gelaten. Een gevoel dat herkenbaar kan zijn voor kinderen van gescheiden ouders. De film leert hen om te praten over dingen die dwars zitten. Er komen een aantal humoristische uitspraken en situaties voor in de film. Zo zegt Max tegen zijn moeder: "Er zit een pratende eland in de schuur en hij heeft zin in chocomel". Of hoogbegaafde Kiki, die regelmatig een wijsneuzerige opmerking maakt. De film bevat een aantal moeilijke woorden zoals 'excentriek' en 'revalideren'. Deze worden niet uitgelegd maar belemmeren het verhaal niet. Buurman Panneman kan eng zijn voor kinderen, door de opgezette dieren die hij in zijn huis heeft of zijn dreigementen tegen Max en Kiki. Bij deze beelden wordt muziek gebruikt die de spanning nog meer opbouwt. Daarnaast wordt er op een gegeven moment gevloekt en wurgt de (agressieve) Kerstman eland Moos.

Leeftijdsadvies

'Midden in de Winternacht' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij begrijpen de humor en spanning die in de film voorkomt. De dialogen zijn door kinderen van deze leeftijd goed te volgen. Ook kunnen zij onderscheid maken tussen het goede of slechte karakter van een personage en hier snel tussen schakelen. In Moos zullen zij een vriendje zien, die ze zelf willen hebben. Zijn vrolijke en humorvolle karakter spreekt kinderen erg aan. Daarnaast hebben zesjarigen genoeg concentratie om de volledige film af te kijken en de verhaallijn te begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Shrek

Shrek

TV & Film 6+ JR

American Dragon

American Dragon

American Dragon

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Genji

Genji