Productie-detail

Mia & Me

Mia & Me

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
83 waarderingen

Mia probeert samen met haar vrienden het land Centopia te redden van de boze koningin Panthea, zodat de eenhoorns er weer vrij kunnen leven.

24 min. : Nickelodeon. 6.

Beschrijving inhoud

Mia is een 12-jarig meisje dat een op het oog normaal en realistisch leven leidt. Dit is echter niet het geval. Mia belandt namelijk vaak als elfje in de magische en wondere wereld van Centopia. Dit is een land vol elfjes, eenhoorns en draken. Een wereld die op het eerste oog vredig en rustig lijkt wordt echter bruut verstoord door koningin Panthea. Deze boze koningin van Munculus wil namelijk de eenhoorns vangen en hun krachten gebruiken zodat ze eeuwig jong zal blijven. De dappere elfjes onder leiding van Prins Mo en krijger Yuko proberen het land van de ondergang te redden en haar te stoppen.

Mia is een slim en knap meisje dat twee levens leidt. Zo is ze een normaal meisje in de echte wereld en een elfje in de wereld van Centopia. Wanneer ze de wereld van de elven betreedt, met behulp van een magisch boek en een magische ring, zal ze worden bijgestaan door het wezentje Phuddle, De dappere elvenstrijder Mo en een andere knappe elf genaamd Yuko. Deze vrienden nemen het op tegen Panthea die bijgestaan wordt door Gargona, de veldgeneraal van Panthea. De afleveringen bevatten enige humor die voornamelijk van Phuddle afkomstig is. Zo zegt hij 'Ik zou graag in een plasje veranderen als u het niet erg vindt'. De serie heeft een herkenbare verhaallijn. Zo zien we telkens de twee werelden van Mia en staat het redden van de eenhoorns centraal. Hierdoor gaan de elven geregeld de strijd aan met hun tegenstanders wat leidt tot korte spannende actiescènes die altijd gewonnen worden door de elfjes. Wanneer Mia haar echte leventje leidt zien we geregeld verschillende kleurrijke dingen/ tekeningen in beeld komen aansluitend op wat er gezegd wordt. Hierbij denkend aan bloemen, rekensommen, een vraagteken of een vreemd wezen. De serie is bevat veel details met betrekking tot de karakters en de achtergrond. Er wordt in de serie gespeeld met de kleur. Zo leven de elven in een zeer kleurrijke wereld en is de wereld van de tegenstanders donker en grauw. Het beeld- en spreektempo is rustig en de serie bevat geen moeilijke woorden.

Leeftijdsadvies

Deze serie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd, en met name meisjes, zullen de knappe elven Mia en Yuko en de kleurrijke wereld van Centopia erg aanspreken. Tevens vinden kinderen van deze leeftijd het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een andere wereld en kunnen zij onderscheidt maken tussen fantasie en werkelijkheid. De schakeling tussen het echte leven en het leven als een elfje zullen zij dan ook beter begrijpen. Ook krijgen kinderen van deze leeftijd behoefte aan actie en sneller entertainment.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

De Wonderlijke Wereld van Gumball

De Wonderlijke Wereld van Gumball

De Wonderlijke Wereld van Gumball

Meer weten...

Boek 6+ JR

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...