Productie-detail

Merle

Merle

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
19 waarderingen

Kijk hoe het elfjarige meisje Merle een beeldhouwwerk maakt voor het ziekenhuis.

15 min. : Online beschikbaar. Vloeken. : Vanaf 20 okt nieuw seizoen Zapp echt gebeurd, za en zo rond 13:30 uur.

Beschrijving inhoud

Deze jeugddocumentaire gaat over Merle een elfjarig meisje en ze houdt van beeldhouwen met hout. In deze aflevering vertelt ze hoe ze een beeld gaat maken voor het ziekenhuis. Ze heeft zelf 3 weken in dat ziekenhuis gelegen omdat ze te weinig dronk en nu mag ze een beeld voor in het ziekenhuis maken. Dit doet ze samen met Marco, een beeldhouwer die haar leraar is. In het programma zie je hoe het maken van het beeld in zijn werk gaat. Je ziet hoe een boom gekapt wordt en hoe Merle en Marco in de werkplaats met allerlei gereedschappen aan het werk zijn. Merle legt uit dat ze speciale veiligheidskleren aan moet. Als het beeld af is, wordt er een doek omheen gedaan en vervolgens wordt het vervoerd naar het ziekenhuis. Daar wordt het beeld onthuld door een meisje dat in het ziekenhuis ligt. Tot slot vertelt Merle dat haar grootste droom is om naar Nieuw Zeeland te gaan, naar de Maori's, omdat zij heel goed kunnen beeldhouwen.

Deze aflevering over Merle duurt ongeveer 15 minuten. Er worden geen snelle beelden of felle kleuren gebruikt. In dit programma leer je wat over beeldhouwen met hout, onder andere welke gereedschappen je kunt gebruiken en waarom je veiligheidskleren moet dragen. Als Merle niet aan het vertellen is, hoor je soms muziek op de achtergrond. Wat Merle vertelt is een waargebeurd verhaal en er zit geen humor in het programma. Er zitten soms wel wat moeilijke woorden in, zoals nylon, Maori's en kettingzaag, die meestal niet uitgelegd worden

Leeftijdsadvies

Deze aflevering van Holland Doc Junior over Merle is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, omdat het een programma is met realistisch levende karakters. Voor kinderen vanaf 9 jaar zijn programma's met personen die minstens even oud zijn geschikt. Merle is 11 jaar, waardoor het programma goed aansluit bij kinderen vanaf 9 jaar. Ook zullen kinderen het verhaal dat Merle vertelt op deze leeftijd goed kunnen begrijpen.

Bijzonderheden

  • De jeugddocumentaire Merle won in 2009 de prestigieuze NHK Japan Prize gewonnen voor het beste educatieve kinderprogramma van dat afgelopen jaar.
  • Merle werd geregisseerd door Hilt Lochten, die eerder o.a. de kleutertuinierserie "Groeien" en de korte jeugdfilm "Firuze" voor de KRO regisseerde

Aflevering 1/2

Aflevering 2/2

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

My Parents are Aliens

My Parents are Aliens

My Parents are Aliens

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Anne vliegt

Anne vliegt

Anne vliegt

Meer weten...