Productie-detail

Mensjesrechten

Mensjesrechten

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Mensjesrechten is een realistische documentaire gebaseerd op de Rechten van het Kind. In acht afleveringen staat het verhaal van een willekeurig kind centraal.

20 min. IKON. AL. :30 uur bij Zapp op NPO3.

Kenmerken

  • Televisie
  • 20 minuten per aflevering
  • Documentaire
  • Kinderrechten

Beschrijving inhoud

Mensjesrechten is een realistische documentaire-serie gebaseerd op de Rechten van het Kind. In acht afleveringen staat het verhaal van een willekeurig kind centraal. De boodschap van Mensjesrechten is dat elk kind recht heeft op een gelukkig leven, maar dat is helaas niet altijd het geval. De waargebeurde verhalen worden verteld vanuit de eigen belevingswereld van het kind.

De afleveringen zijn erg informatief en leerzaam. Elke aflevering staat dan ook stil bij een bepaald recht. Zo gaat de aflevering 'Zwart-Wit' over Jason en het pestgedrag van anderen. Hier staat het recht om beschermd te worden tegen discriminatie, dus ook tegen pesten, centraal. In aflevering drie volg je Nora. Een tienjarig meisje dat net als vele miljoenen kinderen gevlucht is vanuit Syrië naar Jordanië. Deze aflevering gaat over het recht van vluchtelingkinderen op aandacht, hulp en bescherming. De aflevering wordt ondertiteld. Middels de afleveringen krijg je een inkijkje in de wereld van andere kinderen. Kinderen in en uit andere landen, met andere levens, verschillende achtergronden en gedachten. De onderwerpen die in de verschillende afleveringen besproken worden zijn serieus en kunnen herkenbaar zijn. Je ziet hoe de kinderen persoonlijke verhalen vertellen, wat soms tot emoties leidt. De afleveringen duren ongeveer 20 minuten. 

Leeftijdsadvies

De afleveringen van Mensjesrechten zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen ze zich inleven in de personages en zullen ze hun verhaal beter begrijpen. Eveneens zal het hen aan het denken zetten. De kinderen in de afleveringen zijn minstens even oud, iets wat zij prettig zullen vinden. Verder wordt een enkele aflevering ondertiteld. Op deze leeftijd is het leesniveau ver genoeg ontwikkeld om de ondertiteling moeiteloos mee te kunnen lezen.

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy is eigenaar van een evenementenbureau en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Azza

Azza

Boek 9+ JR

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Leven tussen twee huizen: Merel

Leven tussen twee huizen: Merel

Leven tussen twee huizen: Merel

Meer weten...