Productie-detail

Megamind

Megamind

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Lukt het Megamind om de fouten die hij in het verleden heeft gemaakt te herstellen?

95 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In de animatiefilm "Megamind" worden twee baby-aliëns naar de aarde gestuurd om een missie te voltooien. De ene baby ontwikkelt zich tot een ware superheld genaamd 'Metro Man'. De andere baby wordt niet erg gewaardeerd door zijn leeftijdsgenootjes en ontwikkelt zich daardoor tot een slechte schurk genaamd 'Megamind'. Metro Man en Megamind worden elkaars vijanden, maar dit veranderd wanneer het Megamind lukt om hem te doden. Nu er geen vijand meer is om tegen te strijden heeft zijn leven geen doel meer. Hij besluit daarom zelf om een goede held te maken, maar dit gaat niet helemaal zoals gepland. Lukt het Megamind om de fouten die hij in het verleden heeft gemaakt te herstellen?

Megamind wordt in de film geholpen door zijn handlanger Minion, dit is een intelligente piranha. Het karakter van Megamind heeft een dubbele laag. Hij lijkt aan de buitenkant erg slecht te zijn, maar is tegelijkertijd vanbinnen juist erg gevoelig. De dialogen in de film bevatten veel tekst, het tempo waarin wordt gesproken ligt hoog en er zijn regelmatig snelle beelden te zien. De vormgeving van het beeld is precies, er zijn dan ook veel details van de omgeving te zien. De humor komt terug in sarcastisch bedoelde uitspraken zoals: 'Ik sta te trillen op mijn op maat gemaakte lederen schoenen'.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm "Megamind" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Vanaf deze leeftijd worden kinderen steeds zelfbewuster, ook kunnen ze de dubbele laag in karakters herkennen. Hierdoor zullen ze zich goed kunnen inleven in de situatie waarin Megamind zich bevind en hoe hij zich voelt. De actie, het avontuur en de spanning die in de gehele film voelbaar is zal hen daarnaast ook erg aanspreken.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Meer weten...

Website 8+ JR

TypeTopia

TypeTopia

TypeTopia

Meer weten...