Productie-detail

MeesterSpion

MeesterSpion

TV & Film VANAF 6 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 waarderingen

Tim ontmoet Simon, een spion die na 40 jaar ontwaakt uit het jaar 1973. Simon moet nog een misdaadzaak oplossen. Kan Tim hem hierbij helpen?

77 min. 2016-10-05 00:00:00. PVPictures en AVROTROS. 6. Vanaf 5 oktober 2016 in de biosoop.

Kenmerken

 • Bioscoopfilm
 • 77 minuten
 • Familiefilm
 • Eenvoudig taalgebruik
 • Actie, vriendschap
 • Spion

Beschrijving inhoud

Als Tim met zijn ouders en zusje verhuist naar een hotel lukt het hem maar niet om vrienden te maken. Dan ontmoet hij Simon, een spion uit 1973 die 40 jaar ingevroren heeft gezeten. Simon is vastberaden om de verrader die hij destijds ontmantelde alsnog te pakken. Maar Simon is gewond en heeft dringend tegengif nodig. Lukt het Tim en Simon om het tegengif op tijd te vinden en de verrader te pakken?

MeesterSpion is een echte spionnenfilm. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van veel spionnengadgets, ook vindt er veel actie plaats. Hierdoor is de film geen moment saai, maar echt eng wordt het nooit. Ook valt er geregeld wat te lachen, bijvoorbeeld wanneer de verrader derrie over zich heen krijgt en vervolgens in een bak met veren valt. En is de hondendrol die Tim in zijn handen heeft wel een walkie talkie? Omdat de film in een rechte lijn naar de climax toewerkt, er door de kijker geen gaten ingevuld hoeven te worden en het taalgebruik eenvoudig is, is de film goed te volgen en te begrijpen voor kinderen.

Leeftijdsadvies

MeesterSpion is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, omdat het een afgerond verhaal is dat weinig aan de verbeelding overlaat. Met makkelijk te begrijpen woorden zullen ze de film goed kunnen volgen. Bovendien zullen ze Simon en Tim als ware helden zien, en genieten van hun spionnenwerk en gadgets. Voor de wat oudere kinderen (8+) is het interessant om te zien hoe de vriendschap tussen Tim en Simon zich ontwikkelt. Hoe meer ze samen beleven, hoe meer Tim zich thuis gaat voelen in zijn nieuwe omgeving.

Mening recensent

MeesterSpion is een film waarvan je eigenlijk van tevoren al weet dat het goed afloopt, maar waarbij je toch op het puntje van je stoel zit. Omdat de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen en er veel actie in de film zit wordt de film geen moment saai en kijkt deze lekker weg.

 

ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Frozen

Frozen

Frozen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Turbo

Turbo

TV & Film 6+ JR

Baas In Eigen Bos 1 (Open Season)

Baas In Eigen Bos 1 (Open Season)

Baas In Eigen Bos 1 (Open Season)

Meer weten...