Productie-detail

Meester van de Zwarte Molen

Meester van de Zwarte Molen

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
74 waarderingen

Krabat moet verschillende beproevingen doorstaan voordat hij tot het genootschap het Geheime Broederschap wordt toegelaten.

115 min. : Film op DVD. 9.

Beschrijving inhoud

“Meesters van de zwarte molen”( oorspronkelijke titel: Krabat) gaat over Krabat die geen familie meer heeft en leeft in de bergen van Duitsland in de middeleeuwen. Een stem vertelt hem naar de Zwarte Molen te gaan, omdat hij bestemd zou zijn voor ‘het hogere’. Daar aangekomen is er een Meester van de Molen en zijn er verschillende knechten. Allemaal behoren ze tot het Geheime Broederschap. Krabat moet hard werken en verschillende beproevingen doorstaan voordat hij tot het genootschap wordt toegelaten. De Meester beult de jongens af, ze moeten hard werken en mogen niks dan de Meester gehoorzamen. In ruil voor alles leren ze zwarte magie en vliegen. Krabat wordt verliefd op een meisje uit het dorp, maar dat is verboden. Jarenlang zit werkt hij voor de Meester en probeert te vluchten, maar hij kan nooit vluchten… behalve als een meisje om de laatste dag van het jaar om zijn vrijheid komt vragen.

Leeftijdsadvies

De Meester van de Zwarte Molen is een spannende film over magie, vriendschap, liefde en macht. De film is vaak spannend en zelfs eng (donkere beelden, enge muziek, gemaskerde figuren, geweld, leven en dood). Je kunt kiezen voor de originele Duitse versie of Engels gesproken optie, er is Nederlandse ondertiteling. Er komt weinig humor voor in de film, de grappen die gemaakt worden zijn vooral onderlinge pesterijtjes tussen de jongens.

Trailer

Bijzonderheden

De Meester van de Zwarte Molen is een Lord of the Rings-achtige film, met volwassen dialogen en gebeurtenissen. De film sluit aan bij de interesses van 10-jarigen: deel uitmaken van een groep, opkijken naar een voorbeeld, (vooral voor jongens) fantasiemedia en mysteries. De ondertiteling is ook goed te volgen voor kinderen vanaf 10 jaar

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

True Jackson

True Jackson

True Jackson

Meer weten...

Website 10+ JR

Het Achterhuis Online

Het Achterhuis Online

Het Achterhuis Online

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Hugo 3D

Hugo 3D

Hugo 3D

Meer weten...