Productie-detail

Mees Kees

Mees Kees

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
166 waarderingen

Als de vrolijke meester Kees als invaller les komt geven in groep 6b is school opeens leuk!

88 min. AL.

Beschrijving inhoud

Leerling Tobias wordt vaak door de juf voor niets de klas uitgestuurd, maar daar komt nu verandering in. Kees is een stagiair die komt invallen voor de juf in groep 6b. Stagiair Kees vindt het spannend om ineens voor een volle klas te staan en weet nog niet zo goed hoe hij les moet geven. Met zijn vrolijke karakter en hulp van de kinderen lukt het hem toch. In de klas mogen de leerlingen nu boterhammen eten vanwege het 'voedselproject' en zetten ze met rekenen letterlijk de tafels op z'n kop. Alleen een leerling uit zijn klas doet niet altijd vrolijk mee. Kees merkt dat er iets is met Tobias. Tobias heeft bijvoorbeeld nooit brood mee. Dat krijgt hij van zijn beste vriend Sep. Dat Tobias soms een stil jongetje is komt omdat zijn vader is overleden en zijn moeder daardoor alleen maar in bed ligt. Mees Kees probeert school leuk te maken ook voor Tobias, maar de strenge directrice Dreus vindt de manier waarop Kees les geeft niets. Mag Mees Kees les blijven geven?

"Mees Kees" is een boekverfilming gebaseerd op de eerste drie boeken van de serie Mees Kees. Als er iets leuks gebeurt in de film klinkt er vrolijke muziek. Aan het einde van de film wordt er een liedje over Mees Kees gezongen. In de film zit veel humor. Zo doet Mees Kees veel grappig dingen, hij verandert bijvoorbeeld het klaslokaal in een jungle en zingt vrolijke liedjes. Het klasgenootje van Tobias, Fred, is niet zo slim maar kan daardoor grappig uit de hoek komen.

Leeftijdsadvies

"Mees Kees" is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Halverwege de film wordt pas letterlijk gezegd dat Tobias zijn vader is overleden. Het thema leven en dood past bij hun ontwikkeling omdat ze hier meer vragen over beginnen te stellen. Kinderen vanaf 8 jaar zullen aan het gedrag van Tobias eerder begrijpen dat de vader van Tobias is overleden omdat ze meer diepte kunnen zien in karakters. Tobias zijn allerbeste vriend is Sep, maar de leerlingen uit groep 6b vormen een hechte groep. Tobias en Mees Kees zijn allebei verliefd op een meisje, maar durven dat beide niet te zeggen. Uiteindelijk helpen ze elkaar met de liefde. Deze thema's, de humor en het liedje aan het eind van de film spreken kinderen vanaf 7 jaar aan.

Bijzonderheden

  • Mees Kees heeft de status van een Gouden Film behaald op 16 okt 2012 (meer dan 100.000 bezoekers)
  • Op 29 okt 2012 behaald de film de status van Platina Film (meer dan 400.000 bezoekers)
  • De film wint de Publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm op het Cinekid Festival 2012

Trailer

Jullie mening

Meer van Mees Kees

App 8+ JR

Mees Kees

Mees Kees

Mees Kees

Meer weten...

Ook leuk

App 7+ JR

Jouw Avontuur

Jouw Avontuur

Jouw Avontuur

Meer weten...

Website 7+ JR

Bijbelidee

Bijbelidee

Bijbelidee

Meer weten...

App 7+ JR

Gluddle

Gluddle

Gluddle

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren