Productie-detail

Mees Kees langs de lijn

Mees Kees langs de lijn

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Mees Kees moet van directrice Dreus meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi. Maar Kees weet niets van voetbal. Gelukkig staat zijn klas altijd voor hem klaar.

79 min. 2016-12-07 00:00:00. PVPictures. AL. Vanaf 7 december 2016 in de bioscoop.

Kenmerken

  • Speelfilm
  • 79 minuten
  • Mees Kees, school, voetbal
  • Voor elkaar zorgen

Beschrijving inhoud

Mees Kees (nu gespeeld door Leendert de Ridder) is in zijn klas bezig met een toekomstproject. Hij heeft leuke activiteiten bedacht met een tijdmachine. Maar directrice Dreus vindt dat Meester Kees beter mee kan doen met het schoolvoetbaltoernooi. Maar Kees weet niets van voetbal. Een grote uitdaging dus, vooral als de moeder van Meester Kees ook nog eens haar heup breekt en in het ziekenhuis ligt. De nog thuiswonende Kees moet een heleboel regelen voor haar thuiskomst. Dat hij niet zonder zijn klas kan blijkt ook nu wel weer...

Deze vierde film van de Mees Kees-reeks is weer net zo leuk als de vorige drie. De nogal onhandige Meester Kees krijgt ook nu weer hulp van zijn zeer slimme en hulpbehoevende klas. Humor zit in de onhandigheid van van Meester Kees en in de betutteling van Dreus. Het taalgebruik is niet moeilijk en het verhaal is goed te volgen. Er voor elkaar zijn en elkaar helpen is waar in het in deze film om gaat. De klas van Kees helpt hem bij het aanpassen van zijn huis voordat zijn moeder weer uit het ziekenhuis komt en ook met voetbal krijgt hij een helpende hand. Samen kom je overal, zo blijkt maar weer. De vrolijke kleuren die worden gebruikt in de beelden en de, uiteraard, goede aflloop zorgen voor een vrolijke film.

Leeftijdsadvies

Mees Kees langs de lijn is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd snappen zij het thema en de humor. Bovendien kunnen zij zich goed identificeren met de kinderen uit groep 6 en zullen ze sommige situaties goed herkennen.

 

Lees ook de recensie van Mees Kees op de Planken.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7-12 JR

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille

Meer weten...

Boek 7+ JR

Held op sokken

Held op sokken

Held op sokken

Meer weten...