Productie-detail

Max & Co

Max & Co

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Wanneer een vliegenmepperfabriek dreigt failliet te gaan bedenkt iemand een gemeen plan om meer vliegenmeppers te verkopen. Max probeert hier een stokje voor te steken.

76 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De jonge Max is op zoek naar zijn vader, een beroemde zanger. Nog voordat Max geboren werd is hij vertrokken en nooit meer teruggekeerd. Max begint zijn zoektocht in de Franse stad Saint-Hilaire. In dit stadje is iedereen afhankelijk Bzzz & Co, een fabriek waar men vliegenmeppers maakt. Helaas zijn de tijden van glorie voorbij, aangezien er steeds minder vliegen zijn. Voor veel arbeiders komt en voor anderen dreigt het noodzakelijke ontslag. Toch zal er voor velen zeer spoedig weer werk zijn. Zo heeft een gekke, maar geleerde wetenschapper, de taak gekregen om agressieve vliegen te creëren. Door dit project zullen veel inwoners worden aangevallen, wat er uiteraard toe leidt dat velen een vliegenmepper zullen kopen. Toch is Max het niet eens met de plannen van de hebzuchtige baas Rodolfo. Zal het hem lukken om samen met zijn nieuwe vriendinnetje Felicie de plannen te verijdelen? En hoe zit het met zijn vader? Voor Max zal het een waar avontuur worden.

'Max & Co' is een klei-animatie van ongeveer 75 minuten. In de film hebben de personages de eigenschappen van een mens maar het uiterlijk van een dier. Tevens hebben velen maar 4 vingers, een vreemd hoofd en vreemde voeten. De film bevat verder een aantal 'verborgen' schuine knipogen en soms enige vorm van ironie (Max zegt: 'Voor een meisje ben je wel erg sterk'. Felicie: 'En intelligent en handig'. Max: 'En heel mooi'). Het beeld- en spreektempo is rustig. De spreektaal is Vlaams en tevens komen er af en toe moeilijke woorden voor zoals 'rationaliseren', 'rendement' en 'affectie'.

Leeftijdsadvies

Max & Co is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het taalgebruik van deze leeftijdsgroep is voldoende ontwikkeld waardoor ze de film met de weinige moeilijke woorden goed kunnen volgen. Tevens zijn ze in staat om Vlaamse zinnen als 'Wat scheelt er met je?' te vertalen naar het Nederlands. Evenals door het rustige beeld- en spreektempo is deze kort durende film voor hen goed te volgen. Echter zullen zij de vormen van ironie en schuine knipogen nog niet begrijpen, maar dit staat het begrijpen van de film niet in de weg.

Bijzonderheden

De film won in 2007 op het animatiefilmfestival van Annecy de Audience Awar.

Trailer (Frans)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en de Olympische Spelen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

Meer weten...

App 6-10 JR

Osmo detective Agency

Osmo detective Agency

Osmo detective Agency

Meer weten...