Productie-detail

Matilda

Matilda

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
44 waarderingen

Matilda ontdekt dat zij magische dingen kan doen, zo laat ze alle bekers vliegen.

95 min. : Film op DVD. 6. Ja.

Beschrijving inhoud

De film "Matilda" is een boekverfilming naar het boek van Roald Dahl, vernoemd naar de hoofdpersoon Matilda. Matilda is een slim meisje, dat al op jonge leeftijd kan lezen. Ze kan niet zo goed opschieten met haar vader (een louche autoverkoper), moeder (een vrouw die vooral haar uiterlijk belangrijk vindt) en haar broer: de familie Wumrhout. In plaats van trots te zijn op hun geniale dochter, vinden ze Matilda maar in de weg lopen.

In de film komen enkele moeilijke woorden voor zoals 'onvermoede kracht' of 'blondeermiddel'. Deze woorden worden door de beelden uitgelegd. Ook de meeste humor in de film is beeldend. Zo valt er bijvoorbeeld een man op een tafel met allemaal taarten. 'Matilda' bevat regelmatig beelden van situaties die in de echte wereld niet zouden kunnen gebeuren. Ook bevat de film enkele flash-backs.

Leeftijdsadvies

Deze film met ondertiteling is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, omdat kinderen vanaf deze leeftijd het technisch lezen zo onder de knie hebben, dat ze een ondertiteling van een film mee kunnen lezen.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Summer in Transylvania

Summer in Transylvania

Summer in Transylvania

Meer weten...

Website 9+ JR

Samsam

Samsam

Samsam

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Good Luck Charlie

Good Luck Charlie

Good Luck Charlie

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren