Productie-detail

Mary Poppins

Mary Poppins

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Marry Poppins komt door de wind terecht bij de familie Banks. Ze blijft daar totdat de wind haar weer terug brengt.

139 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

In de musicalfilm ‘Mary Poppins’ wordt het verhaal verteld van de familie Banks. Wanneer op een dag de zoveelste kinderjuf vertrekt wil vader wil graag een advertentie zetten in de krant, zijn kinderen Jane en Michael besluiten hem te helpen. Ze stellen zelf een bijzondere advertentie op, met allerlei eisen waaraan de nieuwe kinderjuf moet voldoen. Dit bericht komt per toeval bij Mary Poppins terecht. De wind draait en daardoor staat ze plotseling bij de familie Banks op de stoep. Ze blijft bij deze familie totdat de wind opnieuw draait. Dan pas is het tijd om te gaan.

Mary Poppins lijkt dezelfde kijk op opvoeden te hebben als vader Banks. Ze is streng, kordaat en een voorbeeld voor de kinderen. De kinderen vallen echter van de ene verbazing in de andere wanneer ze haar ontmoeten. Ze heeft namelijk een aantal merkwaardige trekjes en lijkt magische krachten te bezitten. Samen ondernemen ze bijzondere uitstapjes en beleven ze wonderlijke avonturen. Onderweg leert Mary Poppins hen verschillende levenslessen, zoals een goed begin is het halve werk en beoordeel nooit alleen de buitenkant. Daarnaast leert Mary Poppins hen een nieuw woord, namelijk supercalifragelististicexpialidasties. Wanneer mensen dit woord uitspreken, gebeurt er iets magisch. Door de komst van Mary Poppins verandert er veel in huize Banks. Vader is daar echter allesbehalve blij mee. Mary Poppins lijkt praktisch perfect te zijn in elk opzicht, maar lukt het haar ook om hem te veranderen of blijft hij een degelijke, norse en kortzichtige vader?

De Nederlandse liedjes die in de film worden gezongen, vormen een belangrijk onderdeel van het verhaal. Behalve dat ze het verhaal ondersteunen, vertellen ze ook een deel van het verhaal. De muziek, dans en zang die er in de film te zien is brengt het verhaal dan ook tot leven. Door de oude kledij die de karakters dragen en het ouderwetse taalgebruik neemt de film je mee terug in de tijd, naar het begin van de twintigste eeuw. Er komen dan ook veel ouderwetse en relatief moeilijke woorden in voor zoals befaamd, punctualiteit en floreren. Ook worden er veel spreekwoorden gebruikt zoals: ‘de tijd glipt als zand door een zeef’ of ‘ik wil geen roet in het eten gooien’. Er wordt over het algemeen gebruik gemaakt van realistische beelden. Hier en daar komen er echter ook animatiebeelden in de film voor.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de dramafilm ‘Mary Poppins’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Dit in verband met de ouderwetse en moeilijke woorden, de lange dialoge en het vlotte spreektempo. Daarnaast zullen kinderen in deze leeftijd zich sterk in kunnen leven in de karakters van Jane en Michael, die erg onder de indruk zijn van de verschijning van Mary Poppins. In deze film worden kinderdromen werkelijkheid, wanneer Mary Poppins hen meeneemt om avontuur.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

Dierenzoeker.nl

Dierenzoeker.nl

Dierenzoeker.nl

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Hoe tem je een draak

Hoe tem je een draak

Hoe tem je een draak

Meer weten...

Bordspel 8+ JR

Mediajungle

Mediajungle

Mediajungle

Meer weten...