Productie-detail

Madelief

Madelief

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Een serie over het meisje Madelief, dat samen met haar vrienden Roos en Jan-Willem allerlei avonturen beleeft.

145 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Madelief is een Nederlands meisje van een jaar of 8. Ze woont samen met haar moeder en heeft twee goede vriendjes waar ze dagelijks mee speelt, Roos en Jan-Willem. In de serie over dit vrolijke, zelfverzekerde meisje volgen we haar dagelijkse bezigheden. Samen met Roos en Jan-Willem maakt ze allerlei dingen mee. Zo moet Jan-Willem boodschappen doen waarbij van alles mis gaat, vinden Roos en Madelief een dood vogeltje en probeert Madelief Jan-Willem te redden als hij straf heeft gekregen van zijn moeder. In de laatste aflevering van deze eerste serie zien we hoe Madelief afscheid moet nemen van haar beste vriendjes omdat ze gaat verhuizen.

Madelief is een Nederlandse televisieserie gebaseerd op het boek ‘Met poppen gooien’ van Guus Kuijer. Het taalgebruik is rustig en zeer eenvoudig. De hoofdpersonen zijn Madelief, Roos en Jan-Willem. Verder zijn er bijrollen voor hun moeders en mensen uit de buurt. De serie speelt zich af bij hen thuis en op straat. Een enkele aflevering bevat een flashback of flashforward. Dit is het geval wanneer de kinderen elkaar iets van vroeger vertellen of als ze zich iets voorstellen wat zou kunnen gebeuren. De afleveringen bevatten ook humor. Bijvoorbeeld wanneer Madelief tegen haar moeder zegt: “Wat is er met je, je bent zo vervelend!” Of wanneer Roos en Madelief gaan testen of een man die op een bankje slaapt misschien wel dood is. Ook is er een aflevering waarin Madelief op een overdreven manier de moeder van Jan-Willem nadoet, wat ook voor grappige beelden zorgt. Deze dvd bevat de 11 afleveringen van de eerste serie van Madelief.

Leeftijdsadvies

De serie Madelief is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen van deze leeftijd zullen veel van de belevenissen van Madelief herkennen omdat ze afspelen in de "eigen" omgeving, hierdoor kunnen ze zich goed in kunnen leven. Ook zullen kinderen vanaf 4 jaar kunnen begrijpen wanneer er een sprong naar het verleden of de toekomst wordt gemaakt. Ook het taalgebruik en de humor sluiten goed aan bij kinderen van deze leeftijd.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Kat en Vis

Kat en Vis

Kat en Vis

Meer weten...

Website 4-12 JR

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Koekeloere

Koekeloere

Koekeloere

Meer weten...